zurli

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta.

Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉

Ingrediente

  • 600-700 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci fierte, feliate
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 linguri sos de soia
  • 3-4 linguri smantana
  • 80 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Pregateste o tigaie buna si pune-o la foc mic. Pune uleiul in ea la incins, timp in care porntionezi cotletul in bucatele.

Presara piper si aseaza-le in tigaie.

Lasa-le 2-3 minute, iar cand s-au rumenit usor invarte-le pe cealalta parte.

Lasa-le la prajit la foc mic pana se evapora sucul lasat de carne apoi adauga ciupercile . Amesteca si mai lasa la prajit 3 minute, amestecand usor.

Adauga untul si lasa focul la mic pana se evapora toata zeama.

E momentul sa pui sosul de soia, usturoiul feliat si vinul, pui capac peste tigaie si lasi totul la foc mic timp de 30 minute. Mai adauga apa, putin cate putin, doar daca mai este cazul. Scoti o bucatica de carnita din tigaie si testezi daca e bine facuta. Daca mai trebuie preparata mai adaugi putina apa si mai lasi.

La final adaugi smantana si potrivesti gustul de sare (eu nu am mai pus, era suficient de sarat de la sosul de soia). Amesteci usor sa cuprinda carnea si ciupercile apoi opresti focul. Mai lasa 5-10 minute cu capac.

Recomand o smantana cu 32% grasime, LaDorna am pus eu, ca sa nu se branzeasca sosul.

Servesti cu orez si legume fierte la abur, trase/ sau nu :)) in unt.

Sursa de ispiratie – e-retete.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email
Orez integral cu sardine

Orez integral cu sardine

Caietul meu cu retete aduna tot ce e mai bun si mai sanatos Azi o sa va prezint o reteta semnata – Chef Liviu Balint 😉 Stiai ca orezul, cel mai popular tip de cereale […]

Print Friendly, PDF & Email
Perisoare in sos de smantana

Perisoare in sos de smantana

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie. Asa se intampla […]

Print Friendly, PDF & Email
Mancare de mazare cu pui

Mancare de mazare cu pui

Rapida si buna, aceasta mancare de mazare cu pui constituie un pranz pe cat de simplu de facut, pe-atat de constistent si bun. Stiti voi fraza aia – bun, de te lingi pe degete!   […]

Print Friendly, PDF & Email