Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta.

Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉

Ingrediente

  • 600-700 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci fierte, feliate
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 linguri sos de soia
  • 3-4 linguri smantana
  • 80 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Pregateste o tigaie buna si pune-o la foc mic. Pune uleiul in ea la incins, timp in care porntionezi cotletul in bucatele.

Presara piper si aseaza-le in tigaie.

Lasa-le 2-3 minute, iar cand s-au rumenit usor invarte-le pe cealalta parte.

Lasa-le la prajit la foc mic pana se evapora sucul lasat de carne apoi adauga ciupercile . Amesteca si mai lasa la prajit 3 minute, amestecand usor.

Adauga untul si lasa focul la mic pana se evapora toata zeama.

E momentul sa pui sosul de soia, usturoiul feliat si vinul, pui capac peste tigaie si lasi totul la foc mic timp de 30 minute. Mai adauga apa, putin cate putin, doar daca mai este cazul. Scoti o bucatica de carnita din tigaie si testezi daca e bine facuta. Daca mai trebuie preparata mai adaugi putina apa si mai lasi.

La final adaugi smantana si potrivesti gustul de sare (eu nu am mai pus, era suficient de sarat de la sosul de soia). Amesteci usor sa cuprinda carnea si ciupercile apoi opresti focul. Mai lasa 5-10 minute cu capac.

Recomand o smantana cu 32% grasime, LaDorna am pus eu, ca sa nu se branzeasca sosul.

Servesti cu orez si legume fierte la abur, trase/ sau nu :)) in unt.

Sursa de ispiratie – e-retete.ro

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Aripioare la cuptor

Aripioare la cuptor

In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu? -Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:)))) Delicioase!!! Am gasit reteta dand pe google […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email