Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta.

Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉

Ingrediente

  • 600-700 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci fierte, feliate
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 linguri sos de soia
  • 3-4 linguri smantana
  • 80 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Pregateste o tigaie buna si pune-o la foc mic. Pune uleiul in ea la incins, timp in care porntionezi cotletul in bucatele.

Presara piper si aseaza-le in tigaie.

Lasa-le 2-3 minute, iar cand s-au rumenit usor invarte-le pe cealalta parte.

Lasa-le la prajit la foc mic pana se evapora sucul lasat de carne apoi adauga ciupercile . Amesteca si mai lasa la prajit 3 minute, amestecand usor.

Adauga untul si lasa focul la mic pana se evapora toata zeama.

E momentul sa pui sosul de soia, usturoiul feliat si vinul, pui capac peste tigaie si lasi totul la foc mic timp de 30 minute. Mai adauga apa, putin cate putin, doar daca mai este cazul. Scoti o bucatica de carnita din tigaie si testezi daca e bine facuta. Daca mai trebuie preparata mai adaugi putina apa si mai lasi.

La final adaugi smantana si potrivesti gustul de sare (eu nu am mai pus, era suficient de sarat de la sosul de soia). Amesteci usor sa cuprinda carnea si ciupercile apoi opresti focul. Mai lasa 5-10 minute cu capac.

Recomand o smantana cu 32% grasime, LaDorna am pus eu, ca sa nu se branzeasca sosul.

Conde

Servesti cu orez si legume fierte la abur, trase/ sau nu :)) in unt.

Sursa de ispiratie – e-retete.ro

 

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Iahnie de fasole (de post)

Iahnie de fasole (de post)

500-600 gr fasole o ceapa mare un morcov 3 foi dafin 2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce o lingurita cimbru uscat sare piper o lingurita zahar o legatura patrunjel verde MOD DE PREPARARE RETETA […]

Snitel cu mustar si sos de soia

Snitel cu mustar si sos de soia

Iubim snitelele, atat de porc cat si de pui. Iar daca le mai dam si-aroma de mustar, sos de soia si usturoi, dispar de cum le scot din tigaie! Din care tigaie? Ati ghicit! – […]

Ciulama de ciuperci cu smantana

Ciulama de ciuperci cu smantana

Degeaba ajungi pe meleaguri romanesti daca nu gusti o ciulama. O mancare consistenta, rapida si buna de te lingi pe degete! Daca mai si culegi ciupercile cu mana ta, legumele le iei din propria gradina, […]

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Astazi pregatim impreuna pulpe dezosate la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida! Eu dictez, voi pregatiti :)) Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, […]