Daca vreti sa aveti o mancare gata pregatita, pentru atunci cand nu aveti timp la dispozitie sa faceti asta, sau pur si simplu pentru a conserva in diverse moduri carnea de porc provenita de la porcii din gospodarie si s-o folositi rapid in diverse preparate, puteti alege varianta asta. Carne de porc conservata la borcan.
Am vazut reteta pe facebook, m-a tentat si am incercat-o.
Mie mi-a placut foarte mult! Poti face reteta cu piept de porc, ceafa, fleica sau pulpa. Reteta nu necesita apa! Carnea se prepara in sucul propriu.
Eu vreau sa o incerc si cu carne de pui.


Ingrediente – pentru 5 borcane de 800 ml si unul de 400 ml
- 3 kg piept de porc, cu soric sau fara
- 1/2 lingurita turmeric – e optional insa da si culoare frumoasa preparatului si are si rol de conservant; puteti pune o lingura de boia, daca nu aveti turmeric
- busuioc, oregano, piper – cate o lingurita rasa – condimentele….depinde ce va place voua! Eu nu am pus oregano, mie imi place mult cimbrul. Voi condimentati cu ce stiti ca va place!
- jumatate de caciulie (mai marisoara) de usturoi
- 1-2 linguri sare – depinde cat de sarat va place si tolerati


Prepararea e foarte simpla! – Carne de porc conservata la borcan
In primul pas, spalati si sterilizati bine borcanele si capacele.
Carnea o tocati cubulete, nici mari nici mici, potrivite.
Intr-un vas amestecati condimentele uscate cu turmericul si usturoiul pisat, apoi le puneti peste carne si framantati totul bine, bine! Adaugati si o lingura cu sare grunjoasa. – Sotul meu a spus ca mergea si mai sarata, deci, daca stiti ca va place, puteti pune 2 linguri, nu e mult.
Acoperiti si lasati o ora la frigider.
Scoateti apoi si distribuiti in borcane, presand carnea astfel incat sa umpleti complet borcanele, fara a lasa spatiu.
Infiletati capacele si strangeti bine.
Preincalziti cuptorul la 150 grade.
Pregatiti o tava pentru cuptor, mai inalta, si puneti pe fundul ei un servet de bucatarie. Asezati borcanele si turnati apoi apa calda, cat va permite inaltimea tavii.
Introduceti tava in cuptor si lasati pentru 3 ore si jumatate, din momentul in care apa din tava a inceput sa fiarba. Sau 5 ore la 130 grade.
Eu am lasat borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi le-am pus la frigider.
N-am idee cat timp tin la beci.
Poti pregati cu ea sandvisuri, tocanite, o poti servi ca atare alaturi de mamaliguta si branza framantata. Eu o mananc rece, direct din borcan :))





















