Acest Chec la tava e ideal pentru cina, alaturi de-o canita cu iaurt, la mic dejun, cu-n pahar de lapte, la cafea, la pachetel.
Hai, mai ziceti voi 😉
[ingredients title=”Ingrediente chec la tava”]
8 oua (daca-s de casa, cu-atat mai bine!)
100 ml ulei
2-3 lamai (2 am pus eu; si coaja rasa si zeama)
400 g faina
250 g zahar
o lingurita praf de copt
o lingurita esenta vanilie
un strop de rom
eu as mai pune, pe viitor, stafide si nuci in compozitie 😉
[/ingredients]
Mod de preparare chec la tava
Separa albusurile de galbenusuri
Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana s-a diluat complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
Galbenusurile mixeaza-le usor cu uleiul si zeama de la cele 2-3 lamai. Doar pana la omogenizare, nu-i cazul sa insisti 😉 Pune praful de copt stins cu putina lamaie.
Adauga-le peste albusuri si amesteca usor, de jos in sus.
Cerne faina si adaug-o peste compozitia cu oua. Adauga si coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
Omogenizeaza usor.
Pregateste o tava termorezistenta de 20 cm/24 cm.
Unge-o cu ulei si presara faina.
Toarna 2/3 din compozitie in tava si niveleaza.
In restul compozitiei pune cacaua, romul si omogenizeaza.
Toarna compozitia intr-un pos si spriteaza din ea in compozitia galbena. Spriteaza inauntru, cate putin, nu la suprafata.
Daca vrei sa simplifici treaba pune cu o lingurita, pe ici colo 😉
Asa cum am zis, daca-mi trecea prin minte :D, adaugam in compozitie stafide si bucati de nuca prajita 😉
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic (165 grade) pana trece testul cu scobitoarea.
La cuptorul cu ventilatie seteaza 150-160 grade, 40-45 minute.
Lasa apoi checul la tava sa se raceasca si taie-l cuburi.
Optional pudreaza acest Chec la tava cu zahar pudra.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.