mnb

Friptura de porc cu sos

7.32KVizualizări
5
(2)
Print Friendly, PDF & Email

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc su sos pe care-o poti pregati rapid pentru musafiri, care nu te tine prea mult in bucatarie ci-ti da timp de petrecut cu cei dragi.

Friptura de porc cu sos

Ingrediente

  • 800 g cotlet de porc/pulpa de porc/ceafa
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 4-5 catei usturoi
  • 1/2 lingurita boia
  • 300 ml suc de rosii (eu am avut pregatit in casa)
  • 30 ml ulei (ulei de masline)
  • apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregatesti cotletul/pulpa.

Tai felii de aproximativ 1 cm grosime

Le asezi intr-o tava termorezistenta in care ai pus uleiul. Pui peste ele sosul de soia.

Amesteci intr-un bol sucul de rosii cu putina apa (in functie de cat e de gros sosul, sa-l faci mai subtire) usturoiul pisat, boiaua si piper. Torni amestecul peste carne.

Nu e neaparat sa mai adaugi sare, e suficient de sarat sosul de soia.

Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptor, la 200-220 grade pentru 50 minute.

Scoti folia, cobori temperatura la 180 grade si lasi pana cand sosul e scazut si usor ingrosat.

Servesti cu piure, orez, sau simplu, c-o salata de sfecla rosie cu hrean.

Friptura de porc cu sos

 

Incercata de Nicoleta Maxim :-*

friptura-de-porc-cu-sos

friptura-de-porc-cu-sos

friptura-de-porc-cu-sos

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Leave a Reply

four × one =