Friptura de porc cu sos

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori.

Rapid, putine ingrediente, extrem de bun!

O friptura de porc cu sos pe care-o poti pregati rapid pentru musafiri, care nu te tine prea mult in bucatarie ci-ti da timp de petrecut cu cei dragi.

 

INGREDIENTE Friptura de porc cu sos

 

  • 800 g cotlet de porc/pulpa de porc
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 4-5 catei usturoi
  • 1/2 lingurita boia
  • 300 ml suc de rosii (eu am avut pregatit in casa)
  • 30 ml ulei (ulei de masline)
  • apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare Friptura de porc cu sos

Pregatesti cotletul/pulpa.

Tai felii de aproximativ 1 cm grosime

Le asezi intr-o tava termorezistenta in care ai pus uleiul. Pui peste ele sosul de soia.

Amesteci intr-un bol sucul de rosii cu putina apa (in functie de cat e de gros sosul, sa-l faci mai subtire) usturoiul pisat, boiaua si piper. Torni amestecul peste carne.

Nu e neaparat sa mai adaugi sare, e suficient de sarat sosul de soia.

Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptor, la 200-220 grade pentru 50 minute.

Scoti folia, cobori temperatura la 180 grade si lasi pana cand sosul e scazut si usor ingrosat.

Servesti cu piure, orez, sau simplu, c-o salata de sfecla rosie cu hrean.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email