Prajitura cu mar si caramel - Rețete Papa Bun

Prajitura cu mar si caramel

1.16KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
prajitura-cu-mar-si-caramel
prajitura-cu-mar-si-caramel

O delicioasa combinatie preparata special pentru provocarea Dulce ROMANIE2011 -editia de noiembrie.

Imi plac prajiturile simple.
Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))
Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un “dejt” in caramel.
Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.
Merita s-o incercati, sincer!

Ingrediente
3 oua
150 gr zahar
100 ml ulei
6 linguri faina
2 linguri amidon
coaja rasa de lamaie
30 ml lapte
7 gr drojdie
un vf cutit sare
2 mere
caramel – cumparat sau preparat in casa

Separi albusul de galbenus.
Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.
Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare.
Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.
Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.

Preincalzesti cuptorul.

Bati spuma albusurile.
Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.
Tapetezi tava cu ulei si pesmet si  torni compozitia..
Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.
Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.
Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.
Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.
Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))
Zau nu-i de prisos.

Pofta sa ai!

656x381_prajitura-cu-mar-si-caramel-135292 581x656_prajitura-cu-mar-si-caramel-135293

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

29 de comentarii

Lasă un răspuns