N-o sa va dau cantatati exacte. De un’ sa stiu io cati sunteti la masa si daca va saturati? 😀
Va dau numa’ freteta – pui, mascarpone, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de pui, sos de soia, parmezan, nucsoara, sare, piper, dafin, patrunjel.
Ce rezulta? Vedeti voi dupa ce adunati, scadeti si-mpartiti :))
Ingrediente Pui cu sos de mascarpone si parmezan
- pulpe de pui dezosate (puteti folosi si piept de pui)
- sos de soia
- ulei de masline
- dafin
- mascarpone
- nucsoara
- ceapa
- usturoi
- sare
- parmezan
- unt
- patrunjel verde
- supa de pui
Mod de preparare Pui cu sos de mascarpone si parmezan
- Pregateste doua vase – o tigaie mare si-un ceaun de tuci.
- In ceaun incinge ulei, taie bucati pulpele dezosate, condimenteaza-le cu sos de soia si pune-le in uleiul incins. Amesteca cand si cand pentru a le rumeni frumos pe toate partile.
- In tigaie topeste un cub de unt impreuna cu putin ulei si pune ceapa tocata si foaia de dafin. Adauga si putina apa (50 ml supa de pui) si lasa ceapa pana devine translucida.
- Peste ceapa pune pulpele prajite si amesteca.
- Adauga usturoi dat pe razatoarea mica, mascarpone si nucsoara rasa. Omogenizeaza amestecand usor si potriveste gustul de sare.
- Preincalzeste cuptorul.
- Presara parmezan ras in tigaie si apoi introdu-o in cuptorul incins, la foc mediu, pentru 10-15 minute.
- Presara patrunjel verde tocat si serveste cu orez simplu.