Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune.
Aromate, dragalase si fragede 😉
Ingrediente cornulete de post:
- 340 g faina alba
- 220 g margarina (Delma, am pus eu)-unt – daca nu tineti post
- o lingurita praf de copt
- 80 g zahar pudra
- un plic zahar vanilat
- 100 g nuci macinate
- putina sare
In plus, se adauga si:
- miere de albine
- esenta de rom
- nuca macinata amestecata cu zahar pudra
Mod de preparare cornulete de post cu miere si nuca:
Din toate ingredientele pentru cornulete formati un aluat pe care-l amestecati cu mana, intr-un bol.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati aluatul la frigider pentru aproximativ o ora.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Scoateti aluatul de la rece, luati cate putin din el in mana, formati un mic sul pe care atunci cand il asezati in tava il modelati in forma de potcoava.
Daca aluatul e prea lipicios pudrati putina faina deasupra pentru a ajuta la modelat. Nu mai puneti faina in aluat.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit si coaceti cornuletele la 170 grade pentru 15-17 minute; trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.
Lasati sa se racoreasca 2-3 minute.
Intr-o farfurie puneti 2 linguri de miere si o lingurita esenta rom. Omogenizati si puneti cate 15-20 cornulete, pe care cu mainile le „amestecati” cu mierea, pana cand sunt bine cuprinse. Amestecati usor sa nu rupeti cornuletele. Le luati apoi si le puneti intr-oun vas in care ati amestecat nuca macinata cu zahar pudra vanilinat. „Amestecati” din nou. Procedati la fel cu toate cornuletele, adaugand miere si rom in farfurie cand e necesar.
Gata cornuletele! Pofta buna! Sunt sigura ca o sa va placa;)
Nu, aceste cornulete nu se pot pastra in cutii pentru ca…se mananca :)))
Facebook: Retete Papa Bun
Instagram: retetepapabun.ro
foarte delicioase le-am executat!!!
Ma bucur ca le-ai incercat! Sa va fie de bine! Te pup, Liliana! Zi frumoasa!