Placinta cu spanac si pui

In orice vitrina se expun cele mai frumoase si mai apetisante exponate dintr-un anumit domeniu, asa ca nici vitrina cu idei nu face exceptie.
Dar are si de ce 🙂
De la legume simple, mixuri sau amestecuri cu orez, la semipreparate, peste sau pui,  Edenia, ajuta pe oricine sa pregateasca bucate pline de gust si culoare.
Si nu spun asta din auzite. 🙂
Am incercat doua dintre produsele lor si nu am decat cuvinte de lauda. Foile de placinta au fost primele foi cumparate care mi s-au rumenit frumos in cuptor!
Cum am ajuns la Edenia? Nu intamplator.

Jamila m-a provocat sa incerc sa prepar o reteta sanatoasa si usor de facut, cu peste si produse Edenia, dar cum nu aveam peste in meniu am combinat ingredientele cu pui. Insa nu ma indoiesc ca daca in locul puiului in aceeasi reteta as pune un file de peste, preparatul ar fi la fel de bun!

Dar sa va povestesc ce-am pregatit aici.

placinta-cu-spanac-si-pui

Ingrediente

Pentru 4 portii

  • 7 foi de placinta Edenia
  • 400 g spanac tocat Edenia
  • 4 oua
  • o legatura ceapa verde
  • o bucata ceapa uscata
  • 4 catei usturoi
  • 2-3 pulpe de pui
  • 350 g branza ricotta, branza duce de vaci sau telemea, combinata cu 2-3 linguri smantana
  • marar verde (optional)
  • 30 g unt pentru pregatirea spanacului + 30 g unt topit pentru uns foile.
  • sare si piper
  • salvie

placinta-cu-spanac-si-pui-2

[preparare title=”Mod de preparare”]

Timp de preparare : 40-50 minute (in functie de fierberea carnii)

Timp de gatire: 40 minute

  1. Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului.
  2. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem rondele.
  3. O punem  peste untul topit si calim un minut. Adaugam usturoiul curatat si feliat, apoi spanacul decongelat si scurs bine. Lasam totul pe foc timp de 5 minute, amestecand sa nu se prinda, apoi potrivim gustul de sare si piper (eu nu am pus piper).
  4. Lasam sa se raceasca bine apoi adaugam un ou si omogenizam.
  5. Pulpele de pui le punem la fiert in apa cu sare si putina salvie.
  6. Dupa ce au fiert bine se ia carnea de pe os si se pastreaza intr-un bol.
  7. Branza se amesteca cu smantana, 2 oua si marar tocat. Daca folositi telemea nu e necesar adaosul de sare. In celelalte cazuri potriviti gustul amestecului cu putina sare.
  8. Pregatiti un vas termorezistent pe care-l ungeti cu unt.
  9. Asezati prima foaie de placinta, o ungeti cu unt topit cu ajutorul unei pensule, asezati a doua foaie si procedati la fel pana ati asezat 6 foi.
  10. Nu le suprapuneti perfect, foile trebuie asezate astfel incat la impachetare capetele sa nu se suprapuna.
  11. Puneti spanacul si-l distribuiti uniform pe tot fundul tavii.
  12. Urmeaza stratul de carne iar ultimul strat va fi cel cu branza distribuit in mod egal.
  13. Acoperiti cu capetele foilor de placinta.
  14. A saptea foaie de placinta o rupeti fasii si-o asezati deasupra.
  15. Ungeti placinta cu unt topit si introduceti tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce placinta se rumeneste frumos.
  16. Portionati si serviti calda.
  17. Pofta buna!

Pentru mai multe retete gustoase si nutritive va puteti inspira de pe www.vitrinacuidei.ro

[/preparare]

placinta-cu-spanac-si-pui-3

 

edenia

spanac

spanac 2

pui

branza

placinta

pie1

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Nu sunt ingredientele care m-ar atrage prea mult, in mod normal, insa detest sa vad ca mi s-a facut o pofta incredibila. Deci sigur o sa incerc reteta pentru ca e ceva ce n-am mai facut pana acum, nimic similar. Sa speram ca o sa-mi iasa.


  2. Am facut placinta si pot sa va spun ca este foarte delicioasa. La inceput am crezut ca este complicata, dar m-am inselat. Am fiert carnea si am facut si o supa, asa ca am pregatit un pranz delicios. Copiii au fost incantati. Multumesc pentru reteta.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute manastiresti

Chiftelute manastiresti

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂 Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Chiftelute cu ton Eva

Chiftelute cu ton Eva

    E prima oara cand mananc, cand fac, chiftelute cu ton. Niciodata nu m-am gandit c-ar putea fi atat de bune si-atat de bine primite de toti ai casei! Desi noi le-am servit calde, […]

Print Friendly, PDF & Email