mnb

Pizza de casa cu ton si galbiori

3.51KVizualizări
5
(1)

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura.

Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita!

Modul de coacere da blatului o textura apropiata coacerii in cuptor, iar combinatia galbiori si ton e grozava!

Bineinteles, ca la orice pizza de casa , o puteti pregati cu ce vreti voi, nu neaparat cu ce am pus eu.

Ingrediente blat pizza

Pentru 2 pizza de casa

  • 450-500 g faina
  • 250 ml apa
  • 20 ml ulei de masline
  • 10-15 g sare
  • 5 g zahar
  • 8 g drojdie uscata

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.

Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.

Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de faina.

Cantitatea de faina poate varia in functie de puterea de absorbtie. Adaugi treptat, framanti si rastorni aluatul pe blatul infainat. Ajutandu-te de faina framanti timp de 10 minute, pana cand obtii un aluat elastic, nelipicios.

Il imparti in 2 bile egale pe care le pui intr-un vas si le acoperi cu-n servet curat.

Lasi la dospit timp de 2 ore.

Pregatesti cuptorul.

Preincalzesti la 260 grade timp in care pui si tava in care vei coace pizza in cuptor.

Iti aduci la indemana ingredientele pentru topping: ketchup (desi e de preferat un amestec de casa, rosii curatate, pasate bine, amestecate cu putina sare, busuioc si putin ulei de masline), ton (eu am folosit ton Eva in ulei de masline, dar il gasesti in 3 variante – in ulei de masline, in suc propriu si in ulei vegetal), galbiori, mozzarella/cascaval, busuioc si ulei de masline.

Scoti o bila de aluat, o pui pe un fund subtire, bine infainat (sau pe fundul unei tavi) si cu palmele o aplatizezi lasand marginile usor ridicate.

Pui sosul de rosii si-l distribui uniform in centrul aluatului.

Distribui mozzarella/cascaval ras, pui ton si cativa galbiori, presari busuioc, pui in fir subtire putin, putin ulei peste amestec, apoi scoti rapid tava fierbinte din cuptor si inclini blatul subtire pentru a transfera pizza in tava.

Introduci pizza de casa la cuptor (la 260 grade) pentru 10 minute.

Pizza e gata si-o poti servi cu pofta!

 

 

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

13 − six =