Placinte cu telemea sarata

Cum au fost aceste Placinte cu telemea sarata?

Delicioase!

S-au mancat toate in aceeasi zi. Le poti da si copiilor la scoala sau sa le pui in pachetul tau sau al sotului, pentru lucru 🙂

Noua ne plac oricum si placintele dulci si sarate in egala masura.

Asa-i ca-s tare dragalase? Aluatul se lucreaza foarte frumos iar umplutura poate varia, dupa preferinte.

Sursa de inspiratie – e-retete.ro

Sa vedem cum se fac.

Eu am dublat cantitatile, de asta am mai multe in imagini 🙂

Pentru o portie Placinte cu telemea sarata, aproximativ 6 bucati, ai nevoie de:

250 gr faina alba
125 ml lapte cald
5 gr drojdie uscata
1 lingurita zahar
1/4 lingurita sare
50 ml ulei
1 ou

Umplutura

200 gr telemea usor sarata
1 legatura mica patrunjel/optional
un ou

Pentru uns

un ou batut cu putin lapte

Pune intr-un bol drojdia, 3 linguri de faina si putin zahar. Amesteca si adauga, usor, laptele caldut, omogenizand.

Lasa la loc cald pana face spuma si creste in volum.

Puneti intr-un bol mare faina, oul, uleiul si adaugati amestecul de drojdie.

Omogenizati usor apoi framantati aluatul timp de 10 minute.

Il ungeti cu ulei, acoperiti bolul cu un servet si in lasati la loc cald, pentru o ora.

Impartiti aluatul in 6 parti egale si formati din fiecare bucata cate o bila.

Le lasati la crescut inca 30 de minute, timp in care va ocupati de umplutura.

Dati pe razatoare telemeaua, apoi amestecati-o cu oul si patrunjelul tocat.

Luati fiecare bucata de aluat si o aplatizati cu sucitorul apoi o taiati ca in imagine.

Puneti in mijloc o lingura de umplutura si apoi acoperiti (nu complet) umplutura din mijloc, suprapunand partile de aluat taiate, opuse. Indoiti usor marginea fiecarei bucati, formand un „guleras”. Din imagini poate intelegeti mai bine.

Marginile ultimei bucati de aluat trase peste umplutura, le duceti sub placinta.

Asezati fiecare placinta in tava, ungeti cu oul batut cu putin lapte si mai lasati 20 de minute la crescut. Eu am presarat si mac.

Coaceti la 175 grade, pana cand sunt rumene. Aproximativ 30-35 minute.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Blini cu crema de branza, ton si lime

Blini cu crema de branza, ton si lime

Aperitivul meu preferat? Uite-l aici! 🙂 Usor, pufos, bun, cremos, cu gusturi care se completeaza PERFECT! De Anul Nou am ales sa pregatesc masa cu preparate usoare, fara porc, pui sau vita, maioneza sau alte […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email