mnb

Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

7.01KVizualizări
3
(2)

Carui copil nu-i plac aripioarele de pui?

Ai mei le adora!

Si daca mai au  si-o crusta facuta din cerealele pe care ei le papa cu lapte sau simple,  e garantat faptul ca farfuriile ….raman goale!

Nu pot afirma ca-i una dintre mancarurile sanatoase, pentru ca nu-i :P, dar macar o data la cateva luni, avem voie.

 

aripioare in crusta

Ingrediente Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

  1. Spalati aripioarele de pui si le curatati.
  2. Taiati-le in doua pe fiecare.
  3. Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.
  4. Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.
  5. Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.
  6. Dati cutia la frigider pentru 2 ore. Le scoateti si le lasati la temperatura camerei pentru 30 de minute.
  7. Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!
  8. Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.
  9. Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.
  10. Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  11. Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

 

DSC05652DSC05655

Nota.

Fulgii de porumb nu i-am macinat in totalitate, am lasat si bucati mai mari asa incat atunci cand tavalim aripioarele sa se lipeasca bine partea macinata mai marunt dar sa ramana si bucatele mai mari printre ele.

Daca vreti sa fiti siguri ca aripioarele se patrund bine, pana la os, puteti sa le dati intai un clocot (4-5 minute), apoi sa urmati pasii retetei.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

seven + 14 =