O reteta grozava! Un preparat de efect si in acelasi timp destul de usor de facut. Un gust atat de bun! N-a fost niciunul din casa care sa nu zica ca-s minunate! Sunt perfecte pentru platoul cu aperitive, pentru pachetel sau mic dejun. Quiche cu ciuperci si parmezan, dupa o reteta de la Dana Tudor. Bineinteles ca acest Quiche poate fi pregatit si in tava mare, schimband timpul de coacere.
Pentru 24 bucati Quiche cu ciuperci si parmezan
- 200 g crema de branza
- 400 g faina
- 8 linguri lapte
- 8 linguri ulei
- un plic praf de copt
- sare dupa gust
Umplutura
- 250 g ciuperci champignon (eu am pus hribi)
- o ceapa (eu o prefer pe cea rosie)
- 2 oua
- 200 ml smantana grasa
- 2 linguri parmezan ras
- patrunjel verde
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare Quiche cu ciuperci si parmezan
Pregateste tavile de muffins.
Unge-le cu putin unt si presara faina.
Pregateste umplutura
Toaca ceapa marunt si pune-o impreuna cu untul intr-o craticioara/tigaie. Pune vasul la foc mic si amesteca pana cand se inmoaie ceapa.
Adauga ciupercie tocate marunt si mai lasa pe foc 5 minute, amestecand cand si cand.
Trage vasul de pe foc si lasa sa se racoreasca compozitia.
Bate ouale intr-un bol si adauga smantana. Potriveste gustul de sare (nu pune multa, e sarat si parmezanul) si adauga patrunjel verde tocat si parmezanul. Omogenizeaza.
Adauga compozitia peste amestecul de ciuperci racit.
Pregateste aluatul.
Amesteca crema de branza cu uleiul, laptele si putina sare. Omogenizeaza si adauga faina.
Framanta aluatul cu degetele pana nu se mai lipeste de ele.
Monteaza in tavi.
Ia aluat cat o nuca, modeleaza-l intr-o bila rotunda si pune in fiecare forma.
Cu degetele apasa-l si ridica-l pe marginile formelor si pe fund formand un cosulet cu grosimea aproximativ egala peste tot. E si mai simplu daca gasesti prin bucatarie un dispozitiv cu care sa apesi aluatul incat sa se ridice si pe laterale sau iti confectionezi unul din lemn.
Intepi cu furculita pe fund fiecare cosulet si pui in fiecare compozitie de ciuperci si oua.
Dai tava in cuptorul pe care l-ai preincalzit in prealabil si coci la 170 grade, pentru 20-25 minute.
Trebuie sa fie usor rumenite si sa prinda culoare pe margini.
Scoti tava din cuptor si mai lasi 5 minute, apoi cu grija (eu m-am ajutat de-o furculita) le scoti din forme. Le lasi pe un gratar sa se raceasca.
Quiche cu ciuperci si parmezan – Pofta buna!
- 200 g crema de branza
- 400 g faina
- 8 linguri lapte
- 8 linguri ulei
- un plic praf de copt
- sare dupa gust
- Umplutura
- 250 g ciuperci champignon (eu am pus hribi)
- o ceapa (eu o prefer pe cea rosie)
- 2 oua
- 200 ml smantana grasa
- 2 linguri parmezan ras
- patrunjel verde
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun