mnb

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

2.26KVizualizări
0
(0)

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet.

Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin.

Ia sa vedem cum mi-a venit din nou in ajutor caserola de marinare cu timp redus de la aparatul de marinat Food Saver. 😉

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438572

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • o pulpa de miel
  • 200 ml vin rosu dulce
  • 40 ml ulei (plus cateva linguri pentru marinada)
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita cimbru (plus cimbru pentru sosul de vin)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • 4-5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • apa

[/ingredients]

pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438573
[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Am incercat 4 variante de marinare a mielului – in vin alb, rosu, bere si lamaie
  2. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.
  3. Pregatim pulpa de miel.
  4. Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia, scortisoara, lamaie si omogenizam.
    Ungem bine pulpa de miel cu acest amestec si-o punem in caserola de marinare Food Saver.
  5. Punem capacul caserolei si-o conectam la aparatul de vidat Food Saver prin furtunasul de vidare.
  6. Rotim butonul de pe capacul caserolei in directia „vidare” si apasam butonul aparatului.
  7. Asteptam ca vidarea sa fie finalizata si invartim butonul in directia „blocare”. Prin vidare, carnea-si deschide porii pentru a primi aromele si-a deveni frageda si buna.
  8. Bagam caserola la frigider pentru doua ore. Prin marinarea traditionala carnii ii este necesar sa stea cel putin 12 ore la marinat 😉
  9. Intr-o cratita cu fund dublu punem uleiul la incalzit.
  10. Asezam pulpa de miel in ulei, punem rapid capac peste vas si lasam pulpa sa se rumeneasca (5 minute, aprox. )
  11. Ferim cratita de pe foc, lasam sa „se potoleasca” apoi invartim pulpa pe cealalta parte.
  12. Lasam din nou sa se rumeneasca apoi luam de pe foc, lasam putin si turnam vinul indoit cu apa (200+200 ml)
  13. Punem o ceapa rosie taiata in doua, cateii de usturoi, foi de dafin, cimbru si potrivim gustul de sare.
  14. Punem capac peste vas, dam focul la mic si lasam sa fiarba.
  15. Timpul…depinde de cat de tanar e mielul. Al meu era foarte tanar si-a fost gata in aprox. o ora si 30 minute.
  16. Dar este mai bine sa testati, e posibil sa dureze si 2 ore – 2:30….
  17. La jumatatea timpului pulpa trebuie invartita.
  18. Noi am servit cu cartofi natur si salata de rosii cu ceapa si salata verde.
  19. Sursa de inspiratie.

[/preparare]

656x522_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438575

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438574

656x387_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438576

656x436_pulpa-de-miel-fiarta-in-vin-438577

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

eight + seventeen =