Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce.
Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai finut, mai delicat.
Asa c-am combinat si-a iesit…
Cum a iesit?
Delicios!

Ingrediente Prajitura cu visine si ciocolata

Blat
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri cacao

3 linguri apa

2 linguri ulei
1/2 plic pf copt
Crema
250 ml frisca lichida
250 g ciocolata cu lapte
In plus
300-400 g visine

3-4 linguri zahar

o foaie gelatina (sau 4 g gelatina granule)

 

Prepararea, super simpla!

Separi albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amesteci cu apa si uleiul.

Mixezi spuma albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand nu se mai simt cristale. Adaugi galbenusurile, omogenizezi, pui faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteci usor cu o lingura, de jos in sus.

Ungi cu ulei  o tava de 24/24 cm, presari putina faina si torni compozitia. Nivelezi.

Coci blatul la cuptor la 170 grade, pe treapta 2, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasi la racit.

Intr-o craticioara pui frisca lichida si o aduci la punctul de fierbere. Opresti focul si pui ciocolata rupta bucatele. Amesteci pana cand se topeste si crema e omogena.

Racesti si apoi dai la rece pentru 2-3 ore.

Gelatina o hidratezi in 50 ml apa.

Pui visinele intr-un bol si presari 3-4 linguri de zahar peste ele. Amesteci, lasi sa se topeasca zaharul apoi le storci bine.

Iei 2-3 din cantitate si o pasezi cu blenderul.

Pui pe foc intr-o craticioara si fierbi 3-4 minute.

Opresti focul, pui gelatina, omogenizezi si lasi sa se raceasca bine.

Scoti crema de la rece si o mixezi pana capata consistenta bine legata si pufoasa.

Tai blatul in 2 felii egale.

Insiropezi prima felie de blat cu siropul lasat de visine (eu am adaugat in el 50 ml apa si am pus pe foc 2-3 minute, apoi am recit) intinzi uniform 2/3 din pasta de visine, apoi 1/2 din crema. Pune-o lingura cu lingura apoi intinde-o usor, sa nu strici stratul de visine. Nivelezi frumos si pui a doua felie de blat, insiropezi.

Intinzi iar pasta de visine si crema ramasa, apoi pui deasupra visine si dai prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Se taie asa de frumos! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email