zurli

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce.
Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai finut, mai delicat.
Asa c-am combinat si-a iesit…
Cum a iesit?
Delicios!

Ingrediente Prajitura cu visine si ciocolata

Blat
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri cacao

3 linguri apa

2 linguri ulei
1/2 plic pf copt
Crema
250 ml frisca lichida
250 g ciocolata cu lapte
In plus
300-400 g visine

3-4 linguri zahar

o foaie gelatina (sau 4 g gelatina granule)

 

Prepararea, super simpla!

Separi albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amesteci cu apa si uleiul.

Mixezi spuma albusurile cu un varf de cutit de sare, apoi adaugi treptat zaharul. Mixezi pana cand nu se mai simt cristale. Adaugi galbenusurile, omogenizezi, pui faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteci usor cu o lingura, de jos in sus.

Ungi cu ulei  o tava de 24/24 cm, presari putina faina si torni compozitia. Nivelezi.

Coci blatul la cuptor la 170 grade, pe treapta 2, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasi la racit.

Intr-o craticioara pui frisca lichida si o aduci la punctul de fierbere. Opresti focul si pui ciocolata rupta bucatele. Amesteci pana cand se topeste si crema e omogena.

Racesti si apoi dai la rece pentru 2-3 ore.

Gelatina o hidratezi in 50 ml apa.

Pui visinele intr-un bol si presari 3-4 linguri de zahar peste ele. Amesteci, lasi sa se topeasca zaharul apoi le storci bine.

Iei 2-3 din cantitate si o pasezi cu blenderul.

Pui pe foc intr-o craticioara si fierbi 3-4 minute.

Opresti focul, pui gelatina, omogenizezi si lasi sa se raceasca bine.

Scoti crema de la rece si o mixezi pana capata consistenta bine legata si pufoasa.

Tai blatul in 2 felii egale.

Insiropezi prima felie de blat cu siropul lasat de visine (eu am adaugat in el 50 ml apa si am pus pe foc 2-3 minute, apoi am recit) intinzi uniform 2/3 din pasta de visine, apoi 1/2 din crema. Pune-o lingura cu lingura apoi intinde-o usor, sa nu strici stratul de visine. Nivelezi frumos si pui a doua felie de blat, insiropezi.

Intinzi iar pasta de visine si crema ramasa, apoi pui deasupra visine si dai prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Se taie asa de frumos! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email