C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂
Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat cu paine proaspata 🙂
I-au placut chiar si sotului, desi el e carnivor inrait!
Ingrediente reteta Chiftelute manastiresti
o cescuta de 20o ml cu orez
2 conserve fasole fiarta/450 g (bineinteles ca puteti fierbe voi fasolea, eu le aveam in casa si trebuia sa le folosesc la ceva)
2 felii paine
o ceapa rosie
o lingurita boia de ardei dulce
1/3 lingurita cimbru uscat
2 catei usturoi
50 g faina
patrunjel verde, tocat
Mod de preparare reteta Chiftelute manastiresti
Am inceput cu orezul.
L-am spalat bine si l-am pus intr-o craticioara. Am pus 2 cescute si jumate apa peste el, putina sare si l-am pus la fiert la foc mic.
Am lasat pana cand apa a fost bine absorbita si orezul fiert.
Am tocat marunt ceapa si am calit-o 2-3 minute in putin ulei.
Am pasat fasolea. Puteti folosi un blender sau s-o pasati cu ustensila de facut piure, fie s-o dati prin masina de carne.
Am pus intr-un bol fasolea, orezul (care intre timp s-a racit), ceapa, painea inmuiata si stoarsa bine, cimbrul, patrunjelul, boiaua si usturoiul tocat marunt. Am potrivit gustul de sare, am adaugat putina faina si-am amestecat bine. Nu adaugati faina de la inceput, puneti doar putina si mai adaugati doar daca compozitia e prea moale.
Am pus pe blatul de lucru faina si-am pus gramajoare de amestec. Le-am tavalit bine prin faina, apoi le-am modelat chiftelute.
Am incins ulei in tigaie si-am pus chiftelutele.
Nota
- uleiul trebuie sa fie foarte bine infierbantat si chiftelutele prajite la foc iute
- nu invartiti de multe ori, riscati sa absoarba prea mult ulei, invartiti, cu o lingura/paleta, doar cand chiftelutele sunt bine rumenite pe-o parte.
- daca doriti, puteti trece prin blender si orezul
- adaosului oricarei legume fierte si pasate (morcov, pastarnac, dovlecel) e bine venit
Scoateti chiftelutele pe-o farfurie pe care ati pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Noua ne-au placut foarte mult reci.
Puteti pregati reteta de chiftelute manastiresti si la cuptor.