Chiftelute manastiresti - Rețete Papa Bun

mnb

Chiftelute manastiresti

3.66KVizualizări
4
(1)
Print Friendly, PDF & Email

C-or fi, or’ n-or fi manastiresti aceste chiftelute, da’ ce stiu eu sigur e ca noua ne-au prins tare bine azi la pranz 🙂

Le poti consuma alaturi de garnitura sau salata, noi le-am mancat cu paine proaspata 🙂

I-au placut chiar si sotului, desi el e carnivor inrait!

Chiftelute manastiresti

Ingrediente reteta Chiftelute manastiresti

o cescuta de 20o ml cu orez

2 conserve fasole fiarta/450 g  (bineinteles ca puteti fierbe voi fasolea, eu le aveam in casa si trebuia sa le folosesc la ceva)

2 felii paine

o ceapa rosie

o lingurita boia de ardei dulce

1/3 lingurita cimbru uscat

2 catei usturoi

50 g faina

patrunjel verde, tocat

Chiftelute manastiresti

 

Mod de preparare reteta Chiftelute manastiresti

Am inceput cu orezul.

L-am spalat bine si l-am pus intr-o craticioara. Am pus 2 cescute si jumate apa peste el, putina sare si l-am pus la fiert la foc mic.

Am lasat pana cand apa a fost bine absorbita si orezul fiert.

Am tocat marunt ceapa si am calit-o 2-3 minute in putin ulei.

Am pasat fasolea. Puteti folosi un blender sau s-o pasati cu ustensila de facut piure, fie s-o dati prin masina de carne.

Am pus intr-un bol fasolea, orezul (care intre timp s-a racit), ceapa, painea inmuiata si stoarsa bine, cimbrul, patrunjelul, boiaua si usturoiul tocat marunt. Am potrivit gustul de sare, am adaugat putina faina si-am amestecat bine. Nu adaugati faina de la inceput, puneti doar putina si mai adaugati doar daca compozitia e prea moale.

Am pus pe blatul de lucru faina si-am pus gramajoare de amestec. Le-am tavalit bine prin faina, apoi le-am modelat chiftelute.

Am incins ulei in tigaie si-am pus chiftelutele.

Nota

  • uleiul trebuie sa fie foarte bine infierbantat si chiftelutele prajite la foc iute
  • nu invartiti de multe ori, riscati sa absoarba prea mult ulei, invartiti, cu o lingura/paleta, doar cand chiftelutele sunt bine rumenite pe-o parte.
  • daca doriti, puteti trece prin blender si orezul
  • adaosului oricarei legume fierte si pasate (morcov, pastarnac, dovlecel) e bine venit

Scoateti chiftelutele pe-o farfurie pe care ati pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noua ne-au placut foarte mult reci.

Puteti pregati reteta de chiftelute manastiresti si la cuptor.

 

 

Chiftelute manastiresti

 


There is no ads to display, Please add some

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns