zurli

Prajitura Intercontinental si un pranz de duminica

Prajitura Intercontinental si un pranz de duminica

Cum n-o fi bun? Foi cu nuca, straturi de crema cu cocos, stafide, ciocolata. Cine sa reziste? ;;)

Noi nu!

Prajitura Intercontinental, o prajitura ce se consuma cu moderatie, demna de orice masa de sarbatoare, o duminica in familie sau dimineata cu fetele la cafea :). Daca va plac prajiturile cremoase trebuie sa o-ncercati 😉

Nu intamplatoare a fost prepararea acestei prajituri, ci a venit odata cu invitatia Dianei de a pranzi alturi de frumosul ei proiect –  Sunday Lunch.

Si cum nu puteam merge cu mana goala am pregatit o delicioasa reteta de chiftelute cu carne si ricotta in sos tomat.

chiftelute-in-sos

si aceasta prajitura de casa, care merge perfect dupa o masa copioasa dar si la cafeaua de dimineata.

Dar sa revin la Diana, la frumosul ei blog, pe care-l urmaresc de mult din umbra si pierd notiunea timpului  rasfoindu-l atunci cand ajung cautand vreo reteta,  si la proiectul de care v-am spus.

Cand spun – duminica – cuvintele “pranz in familie” se ataseaza firesc , natural.
De ce spun asta? Pentru ca duminica este singura zi din saptamana in care la toate cele trei mese ale zilei suntem prezenti cu totii acasa. Scoala, job, diverse activitati, stim cu totii cum ne iau de langa cei dragi, ne fac sa servim mesele pe fuga sau in putinul timp liber pe care-l “furam” in unele zile.

Pranz de duminica in familie – ce inseamna pentru noi?
Inseamna o ciorba delicioasa, in general cu smantana si verdeturi, un fel principal gatit de sambata – foarte rar gatesc duminica si doar daca este ceva ce nu poate fi mancat rece sau reincalzit, gen un gratar sau un peste fript- si nelipsitul desert care aproape de fiecare data este ceva nou.

Pranz de duminica in familie inseamna, inainte de toate, reuniune, implinire, chicote si ghionturi de copii, manute mici si curate cu farfurii si tacamuri tinute stangace, ce-o ajuta pe mama la servit masa, fraze de genul „pot să nu mănânc legumele din ciorba?” sau “o vreau pe aia, ca are mai multa carne!”.

Pentru ca nu avem o bucatarie mare, implicit n-avem o masa mare :)). Mereu m-am plans de asta :)), dar traiesc cu bucuria ca in curand ne vom muta intr-o casa noua unde voi putea aseza masa asa cum imi place mie, insa asa frumos imi spune sotul, incercand astfel sa se “scoata” pentru minusul asta  – “mai bine masa mica, cu bucate bune, oferite cu drag, decat o masa mare cu zgarcenie”.

Pranz de duminica

intercontinental

 

Ingrediente Prajitura Intercontinental

Foi

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri nuca
  • 3 linguri faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare

Crema

  • 250 gr unt
  • 8 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr cocos
  • 50 gr stafide si merisoare inmuiate in rom
  • 50 gr ciocolata tocata

fulgi de ciocolata pentru ornat

prajitura1

Mod de preparare Prajitura Intercontinental

  1. Incepem cu pregatirea foilor.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma.
  4. Adaugam zaharul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare adaugare.
  5. Cand textura compozitiei e ferma si lucioasa adaugam faina amestecata cu praful de copt, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus.
  6. Impartim compozitia in trei parti egale.
  7. Pregatim o tava de 20/30 cm. Daca vreti foile mai inalte folositi o tava de 18/26 cm.
  8. Taiati 3 bucati hartie pentru copt. Asezati prima bucata in tava, puneti o parte din compozitia de albusuri, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 12-15 minute. Foaia trebuie sa capete o culoare usor aurie. Scoateti si lasati sa se racoreasca, invartiti foaia cu o miscare ferma pe blatul de lucru si desprindeti usor hartia.
  9. Procedati la fel si cu celalalte doua foi.
  10. Pregatim crema.
  11. Mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pe baie de abur.
  12. Adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa.
  13. Lasam sa se raceasca.
  14. Untul moale, la temperatura camerei il mixam spuma. Cand amestecul de galbenusuri e rece adaugam lingura cu lingura peste unt mixand la cea mai mica viteza a mixerului.
  15. Crema obtinuta o impartim in trei  parti.In prima punem cocos, in a doua stafidele inmuiate in rom si in a treia ciocolata. Omogenizam in fiecare vas.
  16. Asezam o foaie, intindem uniform crema cu cocos, asezam a doua foaie, intindem crema cu stafide, asezam a treia foaie si punem crema cu ciocolata. Presaram fulgi de ciocolata si bagam prajitura la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

fti

Duminica frumoasa!

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Totul arata minunat! Si ce frumos e si platoul <3. Duminica minunata sa ai draga mea!


  2. Draga mea, iti multumesc pentru ca ni te-ai alaturat, pentru povestea frumoasa si preparatele de exceptie. A fost o adevarata placere sa te am printre invitatii mei. O duminica linistita. <3 PS. Si amandinele tot le fac, sa stii 😉


  3. si prajitura asta o sa o fac

  4. Pingback: Prajitura Intercontinental | Atelierele Roua


  5. Ce ciocolata se foloseste pentru crema? Alba sau neagra?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email