Imi era dor de prajitura „Krem a la Krem” si-mi dadea de mult tarcoale varianta cu mascarpone, asa c-am testat-o. La fel de buna ca originala, desi, cum am mai spus, n-o numaram printre cele mai sanatoase si recomandate prajituri dar cu siguranta o putem include la cele mai delicioase, cremoase si bune.
Ingrediente – tava de 20×30 cm
- 5 oua mari
- 7 linguri zahar
- un plic Creme Ole de ciocolata
- un varf cutit sare
Crema
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida Pilos cu 30% grasime
- 3-4 linguri zahar pudra (eu am pus 4) – nu puneti zahar de la inceput; gustati dupa ce mixati putin fara zahar si daca vedeti ca vreti mai dulce, adaugati zaharul
- 100 ml lapte foarte rece!
- un plic Creme Ole de vanilie
- un plic intaritor pentru frisca
Glazura
- 150 g ciocolata cu lapte
- 40 g unt
- 30 ml lapte (plus inca 20-30 ml, daca e cazul)
Blat prajitura Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone
Separi galbenusurile de albusuri. Bati/mixezi spuma albusurile cu putina sare, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si continutul plicului de crema, omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/30 cm), lovesti tava usor de blat si apoi bagi la cuptor la foc mediu – 170 – 175 grade – pentru aproximativ 25 minute. Lasi la racit blatul pe un gratar.
Cand e rece, desprinzi hartia de copt.
Crema
Pui toate ingredientele intr-un vas rece si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara. Trebuie sa devina o crema legata bine, ferma. Nu exagera totusi, sa n-o strici.
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi cat de uniform poti. Dai prajitura la rece pentru o ora.
Glazura krem a la krem cu mascarpone
La foc mic omogenizezi toate ingredientele, fara a fierbe amestecul. Lasi la racit. Usor calduta o lasi sa curga in fir subtire pe suprafata prajiturii, uniform.
Glazura trebuie sa fie destul de moale, sa poata curge, dar destul de tare la racire si portionare.
O lasi la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
O portionezi cu un cutit cu lama subtire pe care-l stergi cu carpa umeda dupa fiecare taiere.
- 5 oua mari
- 7 linguri zahar
- un plic Creme Ole de ciocolata
- un varf cutit sare
- Crema
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca lichida Pilos cu 30% grasime
- 3-4 linguri zahar pudra (eu am pus 4) - nu puneti zahar de la inceput; gustati dupa ce mixati putin fara zahar si daca vedeti ca vreti mai dulce, adaugati zaharul
- 100 ml lapte foarte rece!
- un plic Creme Ole de vanilie
- un plic intaritor pentru frisca
- Glazura
- 150 g ciocolata cu lapte
- 40 g unt
- 30 ml lapte (plus inca 20-30 ml, daca e cazul)
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun