Krem a la Krem cu mascarpone | Rețete Papa Bun

mnb

Krem a la Krem cu mascarpone

750Vizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Imi era dor de prajitura „Krem a la Krem” si-mi dadea de mult tarcoale varianta cu mascarpone, asa c-am testat-o. La fel de buna ca originala, desi, cum am mai spus, n-o numaram printre cele mai sanatoase si recomandate prajituri dar cu siguranta o putem include la cele mai delicioase, cremoase si bune.

Krem-a-la-krem-cu-mascarpone-1

Ingrediente – tava de 20×30 cm

  • 5 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata
  • un varf cutit sare

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida Pilos cu 30% grasime
  • 3-4 linguri zahar pudra (eu am pus 4) – nu puneti zahar de la inceput; gustati dupa ce mixati putin fara zahar si daca vedeti ca vreti mai dulce, adaugati zaharul
  • 100 ml lapte foarte rece!
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 30 ml lapte (plus inca 20-30 ml, daca e cazul)

Krem-a-la-krem-cu-mascarpone-2

Blat prajitura Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone

Separi galbenusurile de albusuri. Bati/mixezi spuma albusurile cu putina sare, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si continutul  plicului de crema,  omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/30 cm), lovesti tava usor de blat si apoi bagi la cuptor la foc mediu – 170 – 175 grade – pentru aproximativ  25 minute. Lasi la racit blatul pe un gratar.

Cand e rece, desprinzi hartia de copt.

Crema

Pui toate ingredientele intr-un vas rece si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara. Trebuie sa devina o crema legata bine, ferma. Nu exagera totusi, sa n-o strici.
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi cat de uniform poti. Dai prajitura la rece pentru o ora.

Glazura krem a la krem cu mascarpone

La foc mic omogenizezi toate ingredientele, fara a fierbe amestecul. Lasi la racit. Usor calduta o lasi sa curga in fir subtire pe suprafata prajiturii, uniform.

Glazura trebuie sa fie destul de moale, sa poata curge, dar destul de tare la racire si portionare.

O lasi la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

O portionezi cu un cutit cu lama subtire pe care-l stergi cu carpa umeda dupa fiecare taiere.

 

SURSAKrem-a-la-krem-cu-mascarpone-3

Krem a la Krem cu mascarpone
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Franceza
Lista de cumparaturi
  • 5 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida Pilos cu 30% grasime
  • 3-4 linguri zahar pudra (eu am pus 4) - nu puneti zahar de la inceput; gustati dupa ce mixati putin fara zahar si daca vedeti ca vreti mai dulce, adaugati zaharul
  • 100 ml lapte foarte rece!
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 30 ml lapte (plus inca 20-30 ml, daca e cazul)

 

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: