Krem a la Krem cu mascarpone | Rețete Papa Bun

mnb

Krem a la Krem cu mascarpone

72Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Imi era dor de prajitura “Krem a la Krem” si-mi dadea de mult tarcoale varianta cu mascarpone, asa c-am testat-o.

La fel de buna ca originala, desi, cum am mai spus, n-o numaram printre cele mai sanatoase si recomandate prajituri dar cu siguranta o putem include la cele mai delicioase, cremoase si bune.

Krem a la krem cu mascarpone

Ingrediente – tava de 20×30 cm

  • 5 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • un plic Creme Ole de ciocolata
  • un varf cutit sare

Crema

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida Pilos cu 30% grasime
  • 3-4 linguri zahar pudra (eu am pus 4) – nu puneti zahar de la inceput; gustati dupa ce mixati putin fara zahar si daca vedeti ca vreti mai dulce, adaugati zaharul
  • 100 ml lapte foarte rece!
  • un plic Creme Ole de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt
  • 30 ml lapte (plus inca 20-30 ml, daca e cazul)

Blat prajitura Prajitura Krem a la Krem cu mascarpone

Separi galbenusurile de albusuri. Bati/mixezi spuma albusurile cu putina sare, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si continutul  plicului de crema,  omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/30 cm), lovesti tava usor de blat si apoi bagi la cuptor la foc mediu – 170 – 175 grade – pentru aproximativ  25 minute. Lasi la racit blatul pe un gratar.

Cand e rece, desprinzi hartia de copt.

Crema

Pui toate ingredientele intr-un vas rece si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara. Trebuie sa devina o crema legata bine, ferma. Nu exagera totusi, sa n-o strici.
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi cat de uniform poti. Dai prajitura la rece pentru o ora.

Glazura krem a la krem cu mascarpone

La foc mic omogenizezi toate ingredientele, fara a fierbe amestecul. Lasi la racit. Usor calduta o lasi sa curga in fir subtire pe suprafata prajiturii, uniform.

Glazura trebuie sa fie destul de moale, sa poata curge, dar destul de tare la racire si portionare.

O lasi la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

O portionezi cu un cutit cu lama subtire pe care-l stergi cu carpa umeda dupa fiecare taiere.

 

SURSA

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns