Desi mai incercasem acesti biscuiti cu ciocolata si-n alta varianta, astazi m-am oprit la cea postata de LaLena si au iesit perfecti!
Sunt MINUNATI! perfecti pentru pastrat chiar mai mult timp in cutii . Vi-i recomand pentru Craciun.
[ingredients title=”Ingrediente Fursecuri trufe”]
- 200 gr ciocolata neagra
- 90 gr unt
- 100 gr zahar
- 2 oua
- 200 grame faina
- 25 gr cacao
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf copt
- putina sare
- zahar pudra
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Fursecuri trufe”]
- Untul cu ciocolata sa topesc pe baie de abur pana se obtine o compozitie omogena.
- Se iau de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca pana la topire.
- Se adauga apoi ouale, pe rand, mixand dupa fiecare si esenta.
- Amestecati faina cu sarea si cacaua.
- Adaugati-le peste amestecul de ciocolata si omogenizati.
- Acoperiti vasul si-l dati la frigider pentru 2 ore. Eu l-am lasat peste noapte dar l-am scos la temperatura camerei cu o ora inainte de a pregati biscuitii.
- Luati din compozitie aluat de dimensiunea unei nuci, modelati o bila si tavaliti-o prin zahar pudra. Pentru a se prinde cat mai mult zahar de bila de ciocolata luati in palma mult zahar pudra si modelati bila apasand-o usor cu tot cu zaharul pastrat in mana.Intelegeti cum, da? :)))
- Asezati-le pe o tava in care ati pus hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 170 grade, 10-12 minute.
- Vei fi tentat sa ii mai lasi, dar stapaneste-ti impulsul :))). Lasa-i la racit in tava deoarece sunt fragezi si destui de moi. Cand se racesc sunt perfecti.
- Sa va fie de folos reteta :-*
[/directions]
Le ador!!!