Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean.

Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar si-n cursul anului sau cand vreau sa conserv diversificat recolta proprie de sfecla 😉
Variantele de preparare pot varia de la salata preparata cruda, pana la prelucrarea termica a sfeclei prin coacere sau fierbere.
Eu aleg mereu ultima varianta. Probabil pentru ca-i mai comoda sau poate pentru ca iubesc atat de mult gustul acestei salate preparat asa, incat nu am tendinta sa-l schimb incercand si altfel.

salata-de-sfecla-cu-hrean

Ingrediente

  • sfecla rosie
  • hrean
  • otet
  • ulei
  • sare
  • miere/zahar

Mod de preparare Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu v-am dat ingrediente exacte pentru ca depinde foarte mult de gusturile proprii.

Unora le place mai iute, altora mai dulce, asa ca nu vreau sa ma-njurati :))

Ca idee, eu am folosit vreo 10 bucati sfecla de dimensiune medie (undeva la 3,500-4 kg)

Le spalati bine si le puneti la fiert in apa rece.

Le salati la fiert pana ce intra usor furculita in ele, apoi scurgeti apa si le lasati sa se racoreasca bine. Nu lasati prea mult la fiert deoarece se va inmuia prea tare sfecla.

Conde

Curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mici hreanul.

Curatati sfecla cu un cutit subtire apoi o dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

O puneti intr-un castron mare si-adaugati asa: 5 linguri de hrean ras, o lingura de miere (sau o lingura-doua de zahar), 2 linguri sare, 50 ml otet, 30 ml ulei.

Omogenizati totul si gustati. Noua ne place iute, voi condimentati dupa caz cu ce credeti ca mai are nevoie pentru a fi pe gustul vostru 😉

Sursa de inspiratie

salata-de-sfecla-cu-hrean-1 Pastrati salata in borcane capsate bine, depozitate la rece.

 

 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Facem şi noi, cum se duce vremea caldă, ne place, şi peste toate, e chiar sănătoasă.
    p.s Azi nu am criticat nimic, vezi doar. 😛 :)))

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Dulceata de capsuni (2)

Dulceata de capsuni (2)

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si […]

Gogosari in sos

Gogosari in sos

Garnitura, sau pur si simplu p-un colt de paine proaspata, e o bunatate!!! – apreciata de toata familia.     ps. vad multe retete in care gogosarii sunt fierti 15-20 minute; nici vorba sa-mi placa […]

Cas la borcan

Cas la borcan

Cas la borcan. Pastrare branza la borcan.

Iaurt de casă

Iaurt de casă

2 l – 2,5 l  lapte gras 4 – 5 linguri cuib de iaurt (oprit din iaurtul precedent preparat sau cumpărat) două  linguri smântână grasă (25%) două  linguri brânză de vaci Pui laptele la fiert. […]