O reteta extrem de simpla, economica, pentru un desert de post cu arome discrete, care merge de minune langa o ceasca buna de cafea sau ceai – Briose de post
Ingrediente briose de post – 14 bucati
- 350 g faina alba
- 150 ml suc de portocale – proaspat stors (puteti inlocui cu lapte de soia, de orez sau de migdale)
- 200 g gem de caise
- 150 g zahar
- 50 ml ulei
- o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, stinsa cu 3 linguri zeama de lamaie (sau un plic praf de copt; acesta nu trebuie stins, se amesteca cu faina)
- un plic zahar vanilat
- putina sare
nota
- puteti folosi si alt tip de gem, dulce-acrisor
- puteti adauga in compozitie si cacao (2-3 linguri)
- daca doriti puteti prepara compozitia si cu adaos de fructe uscate (stafide, merisoare, nuci) sau bucatele de ciocolata, de post
Mod de preparare briose de post
Amestecati intr-un bol sucul de portocala cu zaharul, uleiul, gemul si vanilia, bicarbonatul stins, pana la omogenizare.
Adaugati apoi, treptat, faina amestecata cu sarea, pana cand o incorporati complet in celelalte ingrediente.
Pregatiti tava de briose, ungeti cu ulei, presarati faina, apoi scuturati-o pentru a elimina faina in exces.
Luati cu lingura din compozitie si distribuiti in mod egal in forme.
Preincalziti cuptorul la 175-180 grade.
Introduceti tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coaceti briosele pentru aproxmativ 25 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Lasati 2-3 minute sa se racoreasca, treceti cu varful unui cutit pe laterale (doar daca e cazul) apoi scoateti briosele pe un gratar si le lasati pana cand se racesc.
Noi am servit aceste briose de post alaturi de un pahar cu suc de portocale.
Pe facebook ma gasesti la – Retete papa bun