Briose de post - briose fara oua | Rețete Papa Bun

mnb

Briose de post

203Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O reteta extrem de simpla, economica, pentru un desert de post cu arome discrete, care merge de minune langa o ceasca buna de cafea sau ceai – Briose de post

briose-de-post

Ingrediente briose de post – 14 bucati

  • 350 g faina alba
  • 150 ml suc de portocale – proaspat stors (puteti inlocui cu lapte de soia, de orez sau de migdale)
  • 200 g gem de caise
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, stinsa cu 3 linguri zeama de lamaie (sau un plic praf de copt; acesta nu trebuie stins, se amesteca cu faina)
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare

nota 

  • puteti folosi si alt tip de gem, dulce-acrisor
  • puteti adauga in compozitie si cacao (2-3 linguri)
  • daca doriti puteti prepara compozitia si cu adaos de fructe uscate (stafide, merisoare, nuci) sau bucatele de ciocolata, de post

Mod de preparare briose de post

Amestecati intr-un bol sucul de portocala cu zaharul, uleiul, gemul si vanilia, bicarbonatul stins, pana la omogenizare.

Adaugati apoi, treptat, faina amestecata cu sarea, pana cand o incorporati complet in celelalte ingrediente.

Pregatiti tava de briose, ungeti cu ulei, presarati faina, apoi scuturati-o pentru a elimina faina in exces.

Luati cu lingura din compozitie si distribuiti in mod egal in forme.

Preincalziti cuptorul la 175-180 grade.

Introduceti tava in cuptor, pe treapta din mijloc si coaceti briosele pentru aproxmativ 25 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Lasati 2-3 minute sa se racoreasca, treceti cu varful unui cutit pe laterale (doar daca e cazul) apoi scoateti briosele pe un gratar si le lasati pana cand se racesc.

Noi am servit aceste briose de post alaturi de un pahar cu suc de portocale.

briose-de-post-2

Pe facebook ma gasesti la – Retete papa bun

briose-de-post-3

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns