Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut.

Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine

Hai ca nu-i greu 😉

Ingrediente

Blat pentru tort

7 oua

7 linguri zahar

7 linguri faina

un varf lingurita praf de copt

3 linguri ulei

3 linguri apa

un vf. cutit sare

1/3 lingurita praf de copt

2 linguri cacao

Crema de ciocolata

700 ml frisca lichida indulcita’

500 g ciocolata cu lapte

Optional – Sirop (nu e neaparat sa insiropati, blatul e aerat si pufos, trage si din umezeala cremei si e ok si fara sirop)

150 ml apa

2 linguri zahar

o lingurita extras de vanilie

In plus 250 g cirese curatate

Mod de preparare Tort cu cirese si ciocolata

Blat pentru tort

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o forma de tort patrata cu latura de de 2o cm (poate fi si rotunda cu diametrul de 20-22 cm), tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea).

Cand e rece, dupa cateva ore bune sau chiar a doua zi, feliaza blatul in trei parti egale.

Crema de ciocolata cu lapte

Intr-o craticioara pune la incalzit frisca. Lasa pana ajunge la punctul de fierbere (fara a da in clocot!) apoi opreste focul.

Pune ciocolata rupta bucatele, apoi amesteca energic pana devine o compozitie omogena. N-as recomanda ciocolata vrac, e incomparabil gustul :).Lasa compozitia sa se raceasca. Rece introdu-o la frigider pentru cateva ore. Ideal este s-o prepari seara si s-o lasi la frigider pana dimineata.

Scoate de la rece si mixeaza pana ce capata o consistenta ferma, pufoasa si aerata.

Sirop

Pune la fiert apa cu zaharul si lasa pentru 2-3 minute sa fiarba.

Opreste focul si lasa sa se raceasca complet apoi adauga vanilia.

Pregateste un platou si aseaza prima felie de blat.

Insiropeaza usor si intinde 4-5 linguri din crema apoi pune deasupra cirese spalate, curatate de samburi si apasa usor sa intre in crema.

Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza, intinde aceeasi cantitate de crema si pune cirese.

Aseaza ultima felie de blat si imbraca tortul intr-un strat de crema.

Cu crema ramasa orneaza frumos tortul si pune din loc in loc cirese.

Pastreaza tortul la rece pana in momentul servirii.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. simplu dar supeb!


  2. am mancat o litera cu ochii la crema si cirese 🙂
    si imi place precizarea cu siropul pentru blat, dar am o intrebare, pe cinstite desi cred ca e si o chestiune de gust personal, la tortul diplomat si ma refer la piscoturi ca am o intrebare ,sunt foarte curioasa de fapt, de ce se recomanda mereu in tot felul de retete de prajituri diplomat, sa se insiropeze piscoturile ca eu mereu am fost dezamagita de urmari, insiropand piscoturile se inmuiau prea tare si zau ca am fost atenta sa nu le dau prin sirop prea mult decat rapid asa cum se recomanda, fie sirop de compot, fie cafea etc. dupa aceea nu mi au placut, si mereu mi am zis ca le voi lasa asa fara sirop, si asa am facut, pai a fost mai bine fiindca piscoturile preiau umezeala din crema, deci mama draga ca tu esti profesionista, care i opinia ta si cum iti place?multumesc !


  3. Salut!
    Eu nu le insiropez.
    Si mie imi place crocantul piscoturilor cu crema moale, se completeaza perfect.
    Si nu, nu-s profesonista deloc :)), nici n-am studiat nimic de genul, eu doar incerc diverse retete si, din fericire, imi ies :))

    http://retetepapabun.ro/tort-diplomat-cu-caise-pere-si-ananas/

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email