mnb

Clatite banatene (clatite ca la Ana Lugojana)

Clatite-banatene
4.59KVizualizări
3.6
(7)

Ce dor imi era!!!!
Inca unul dintre deserturile pentru care la mine nu exista cuvantul „suficient”; nu-i bine, stiu…
Am impresia ca daca nu mananc mai repede se termina viata mea si nu mai apuc :)))

ingrediente clatite banatene:
5-6 oua
500 ml lapte
faina de grau
zahar
zahar vanilat
500 g branza de vaci
200 ml smantana
Coaja rasa de lamaie si portocala
.
Se fac 7-8 clatite obisnuite, dupa reteta cu care sunteti obisnuiti
Branza de vaci o amestecati cu un ou, zahar, coaja rasa si zahar vanilat dupa gust

Se umplu clatitele si se ruleaza

Un vas yena il ungeti cu unt, asezati clatitele
Puneti peste fiecare putin unt

3 galbenusuri le bateti impreuna cu 3 linguri de zahar, doua linguri zahar vanilat si smantana

Turnati amestecul peste clatite

Albusurile ramase le bateti spuma, adaugati 2-3 linguri de zahar si le bateti pana face amestecul tepi la atingere

Asezati frumos deasupra, peste clatitele inecate in sos si bagati la cuptor pt aproximativ 20 minute sau pana cand prind culoare si albusul se caramelizeaza (preincalziti cuptorul si lasati-l usor intredeschis; eu am plasat acolo o lingura de lemn)

La cuptor pe curent nu e cazul, acolo se rumenesc ok cu usa cuptorului inchisa.

mii de multumiri Laurei Laurentiu!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.6 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

8 comentarii

Lasă un răspuns

17 − 8 =