Ciuperci cu ou si smantana - Rețete Papa Bun

Ciuperci cu ou si smantana

2.37KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email


Incep cu fraza rostita de fiul meu in timp ce manca:
“-Mama,cum de ti-a trecut prin cap sa faci o mancare asa buna?”:))))))

Adevarul e c-a fost prima masa de anul asta, cu ciuperci cu ou si smantana.

Direct de la mama natura si nu colectati, conservati, cumparati din rafturile super marketului
Am avut hribi, galbiori si vinetele.

 

Se curata si se fierb bine ciupercile (cred c-au iesit aprox 1kg dupa fierbere).
Se toaca (eu le dau prin robot dar le las destul de marisoare).

Intr-o cratita calesc doua cepe pe care in prealabil le-am curatat si tocat marunt.
Adaug 2-3 rosii decojite si tocate.
Mai calesc doua -trei minute apoi adaug ciupercile si o cescuta de apa.
Le las sa fiarba innabusit aprox 10-15minute.
Cand a scazut apa mai pun ulei (asa-mi plac mie), doua linguri de bulion, sare piper.
Mai las 5 minute amestecand mereu.
Intr-un bol bat bine doua oua, adaug 2 linguri de smantana, apoi pun totul peste ciuperci.
Mai las 2-3 minute si gata!
Alaturi de o mamaliguta fierbinte…nu te mai saturi mancand!

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns