Incep cu fraza rostita de fiul meu in timp ce manca:
„-Mama,cum de ti-a trecut prin cap sa faci o mancare asa buna?” :))))))
Adevarul e c-a fost prima masa de anul asta, cu ciuperci cu ou si smantana.
Direct de la mama natura si nu colectati, conservati, cumparati din rafturile super marketului
Am avut hribi, galbiori si vinetele.
Se curata si se fierb bine ciupercile (cred c-au iesit aprox 1kg dupa fierbere).
Se toaca marunt (eu uneori le dau prin robot dar le las destul de marisoare).
Intr-o cratita calesc, in 2 linguri de unt amestecat cu putin ulei, doua cepe pe care in prealabil le-am curatat si tocat marunt. Amestec continuu. Ceapa nu trebuie rumenita ci inmuiata.
Calesc doua-trei minute apoi adaug ciupercile si o cescuta de apa. Apa e optionala. Pun ciupercile, amestec si daca mai lasa ele, nu pun.
Le las sa fiarba inabusit aprox 10-15 minute, amestecand cand si cand, sa nu se prinda de vas. Adaug o foaie de dafin si pudra de usturoi sau usturoi pisat – nu mult.
Apoi dreg mancarea in 2 variante
1-Pun intr-un bol 2 galbenusuri de ou si 150-200 ml smantana grasa. Amestec bine, opresc focul si torn peste ciuperci. Amestec pana la omogenizare si potrivesc gustul de sare. (asta e varianta din imaginea cu vasul de tuci)
2-Cand a scazut apa mai pun ulei (asa-mi plac mie), doua linguri de bulion, sare si piper.
Mai las 5 minute amestecand mereu.
Intr-un bol bat bine doua oua, adaug 2 linguri de smantana, apoi pun totul peste ciuperci.
Mai las 2-3 minute si gata! (asta e varianta din poza cu farfuria)
Alaturi de o mamaliguta fierbinte…nu te mai saturi mancand!
foarte bun.am facut o data reteta ta si toata lumea a mancat cu pofta.azi o fac iar asa mi-a cerut sotul meu…:):*
Nu ma bucura nimic mai mult, decat atunci cand se testeaza vreuna dintre retetele mele si..le place celor care papa.
Sa va fie de bine.
Pupici.
Buna. acum am facut si eu reteta ta, si e super buna si foarte usor de facut:X..deci mia placut foarte mult…multumesc mult:*!
Anonim, ma bucur mult.
Te astept cu mare drag oricand.
Week-end frumos!
extraordinara reteta ovo-lacto-vegetariana