sâmbătă, septembrie 21, 2019

Ostropel de pui

375Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
Ostropel de pui
Ostropel de pui

Daca faci reteta asta de ostropel de pui o sa ma pomenesti si-o sa-ti lingi si degetele! :)))
Simpla, simpla! Atat de bine merge calda,cu mamaliguta!

Ingrediente

  • 8 copanele de pui (sau amestecat pulpe si piept de pui)
  • sos de soia
  • 7-8 catei usturoi
  • 300 ml rosii pasate
  • o ceapa
  • o lingura otet balsamic (puteti folosi si otet obisnuit, puteti pune si mai mult, depinde de gust)
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • putin busuioc si cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
  2. Pune la incalzit uleiul de masline.
  3. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)
  4. Intr-o craticioara termorezistenta incinge putin ulei de masline si pune ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si foile de dafin. Lasa-l cateva momente apoi toarna rosiile pasate si o cescuta cu apa.
  5. Lasa-le 10 minute apoi adauga carnea de pui (cu tot cu ulei), boia de ardei, otetul, zaharul, putin busuioc si cimbru, si introdu vasul la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
  6. Presara patrunjel verde tocat si mai lasa 2-3 minute.
  7. Serveste preparatul cu mamaliguta.

O alta reteta buna cu pui aici

Ostropel de pui
Ostropel de pui

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

  • Bună ziua! Daca nu am sos de soia, ce pot pune? Am văzut că la multe retete folositi acest sos. Va rog sa mi răspundeți. Mulțumesc!

    • Buna seara!
      Il puteti omite fara probleme! Sosul de soia are un gust aparte, e atat sarat cat si dulce intr-o combinatie pe care n-as putea s-o explic.
      Daca ar fi sa inlocuiesc cu ceva ar fi un strop de sare , un strop de zahar (caramelizat) si putina boia, dar cum reteta de fata le are pe toate, plus alte condimente, sincer nu are cum sa modifice lipsa lui gustul final.

Lasă un răspuns