mnb

Ostropel de pui

13.9KVizualizări
4.8
(13)
Print Friendly, PDF & Email

ostropel de pui

Daca faci reteta asta de ostropel de pui o sa ma pomenesti si-o sa-ti lingi si degetele! :)))
Simpla, simpla! Atat de bine merge calda, cu mamaliguta! Stiu ca si tu faci retete de ostropel, mostenite de la mama sau bunica, dar acest ostropel mie mi s-a parut deosebit, altfel de cum il faceam pana acum.

 

5.0 from 1 reviews
Ostropel de pui
 
Autor: 
  • Ingrediente
  • 8 copanele de pui (sau amestecat pulpe si piept de pui)
  • sos de soia
  • 7-8 catei usturoi
  • 300 ml rosii pasate
  • o ceapa
  • o lingura otet balsamic (puteti folosi si otet obisnuit, puteti pune si mai mult, depinde de gust)
  • ½ lingurita zahar
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • putin busuioc si cimbru
  • patrunjel verde

 

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

ostropel de pui

Mod de preparare ostropel de pui

  1. Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
  2. Pune la incalzit uleiul de masline.
  3. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)
  4. Intr-o craticioara termorezistenta incinge putin ulei de masline si pune ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si foile de dafin. Lasa-l cateva momente apoi toarna rosiile pasate si o cescuta cu apa.
  5. Lasa-le 10 minute apoi adauga carnea de pui (cu tot cu ulei), boia de ardei, otetul, zaharul, putin busuioc si cimbru, si introdu vasul la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
  6. Presara patrunjel verde tocat si mai lasa 2-3 minute.
  7. Serveste preparatul cu mamaliguta.

O alta reteta buna cu pui aici

Ostropel de pui
Ostropel de pui

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

12 Comments

  • Bună ziua! Daca nu am sos de soia, ce pot pune? Am văzut că la multe retete folositi acest sos. Va rog sa mi răspundeți. Mulțumesc!

    • Buna seara!
      Il puteti omite fara probleme! Sosul de soia are un gust aparte, e atat sarat cat si dulce intr-o combinatie pe care n-as putea s-o explic.
      Daca ar fi sa inlocuiesc cu ceva ar fi un strop de sare , un strop de zahar (caramelizat) si putina boia, dar cum reteta de fata le are pe toate, plus alte condimente, sincer nu are cum sa modifice lipsa lui gustul final.

    • Condimentati copanelele doar cu putina sare si piper si in rest procedati cum am scris mai departe. Sa-mi scrieti cum v-a iesit 🙂

    • Buna! Merge, insa va dura mai mult la cuptor. Trebuie sa verifici si sa mai adaugi apa din cand in cand, pana cand carnea va fi facuta. Recomand totusi cu pui cumparat.

  • Merge si cu pui de casa. Fierbi intai puiul, dupa il pui la prajit si dupa care in tava la cuptor

Leave a Reply

nineteen + fifteen =

Voteaza reteta: