Ostropel de pui - Rețete Papa Bun

Ostropel de pui

3.7KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

ostropel de puiDaca faci reteta asta de ostropel de pui o sa ma pomenesti si-o sa-ti lingi si degetele! :)))
Simpla, simpla! Atat de bine merge calda, cu mamaliguta!

Ingrediente

  • 8 copanele de pui (sau amestecat pulpe si piept de pui)
  • sos de soia
  • 7-8 catei usturoi
  • 300 ml rosii pasate
  • o ceapa
  • o lingura otet balsamic (puteti folosi si otet obisnuit, puteti pune si mai mult, depinde de gust)
  • 1/2 lingurita zahar
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • putin busuioc si cimbru
  • patrunjel verde

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

ostropel de pui

Mod de preparare ostropel de pui

  1. Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
  2. Pune la incalzit uleiul de masline.
  3. Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)
  4. Intr-o craticioara termorezistenta incinge putin ulei de masline si pune ceapa tocata, usturoiul tocat marunt si foile de dafin. Lasa-l cateva momente apoi toarna rosiile pasate si o cescuta cu apa.
  5. Lasa-le 10 minute apoi adauga carnea de pui (cu tot cu ulei), boia de ardei, otetul, zaharul, putin busuioc si cimbru, si introdu vasul la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
  6. Presara patrunjel verde tocat si mai lasa 2-3 minute.
  7. Serveste preparatul cu mamaliguta.

O alta reteta buna cu pui aici

Ostropel de pui
Ostropel de pui

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

6 comentarii

Lasă un răspuns