Pentru placinta asta cu branza nu am poze frumoase, luminoase, pentru ca am facut-o seara, era gata la 20:30, si nicio sansa pentru ramas si pentru a doua zi :)))
S-a mancat pe loc, toata, nu a apucat nici sa se raceasca! si am si fost certata:
– Prajitura asta nu se face doar atat!
:)))
Da, au avut dreptate, nu ajunge… 😛
In reteta de placinta cu branza dupa care m-am inspirat erau prezente si stafidele, dar cum nu tuturor celor din casa le plac, eu nu am pus.
Ingrediente Placinta ruseasca cu branza
- 500 g branza de vaci
- 5 linguri smantana
- 3 oua
- 3 linguri gris
- 3 linguri zahar
- o lingurita zahar vanilat
- un varf de cutit sare
- 50 g stafide, optional
Mod de preparare Placinta ruseasca cu branza”
- Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte.
- Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute.
- Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza.
- Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu blenderul.
- Peste crema de branza pune ouale , stafidele stoarse si grisul cu smantana.
- Adauga si zaharul vanilat, sarea si omogenizeaza.
- Intr-un vas uns cu unt (vas dreptunghiular de 28/22) toarna amestecul.
- Da vasul in cuptorul preincalzit si coace la foc mediu, pentru 30-40 minute.
- Serveste cu smantana
Cred ca si alor mei o sa le placa. Ia sa fac si eu! 😉
Cu siguranta! Eu abia am facut poze, era calda , ei voiau, strigau la mine :)))), eu voiam poze dupa ce se racea :))), dar nu am reusit, ca nu aveau rabdare.
Si adevarul e ca e tare buna calda si deja m-au intrebat cand mai fac 🙂
Da chiar asa , numai atat ? Eu mai am sa gust ? abia astept sa primesc branza de la tara!!
Sa o testezi, Dea 😉
Zi frumoasa!
Buna,buna prajiturica!!da oare putin sos de ciocolata deasupra nu merge???trebuie incercat!!
Neata buna! Multumesc!
Sigur ar merge bine!
Vad ca fetele au incercat cu dulceata, cu caramel, cu siguranta si ciocolata ar da bine” .
O zi minunata!
Pot folosi cas pe post de branza sau trebuie branza sarata?
Multumesc
Aly, nu merge cu cas.
Nu e branza sarata, e branza duce de vaca.
am preparat reteta si este f buna
Ma bucur ca v-a placut!
Si la noi a avut mare trecere si-i asa de simplu de preparat!
Seara frumoasa!
Pot folosi brânză Quarq în loc de brânză proaspătă de vaci ???
Aura, cred ca da, Ouale si grisul o vor lega bine si….chiar cred ca va iesi si mai buna si mai fina decat a mea !
Sa-mi zici te rog cum a iesit 😉
wow! ..nu m-am asteptat ! bestiala
Multumesc