O reteta de cartofi cu smantana, mai mult decat simpla, cu 4 ingrediente, rapida si buna. O fac deseori la cina cand nu am prea mult chef de gatit sau ca garnitura la fripturi, snitele, chiftele. Nu as fi postat-o dar gasesc mereu pe net aceasta reteta cu adaos de faina/amidon, si nu inteleg de ce, atata timp cat cartoful este atat de bogat in amidon..

[ingredients title=”Ingrediente cartofi cu smantana si marar “]
- 7-8 cartofi noi (1kg)
- 3-400 gr smantana grasa
- o lingura unt
- marar verde
- sare
- optional – branzeturi
[/ingredients]
- De data asta am folosit cartofi noi, iese grozav de bun preparatul.
- Am spalat si curatat cartofii. I-am taiat in 4 si i-am pus la fiert in apa cu sare.
- Cand au fost fierti bine de tot am scurs toata apa, am adaugat smantana, untul, mararul proaspat tocat, si am pus cratita inapoi pe foc.
- Cu o lingura am amestecat usor, circular, doar atat cat sa se ferme o parte dintre cartofi, fara a-i pasa complet sau a-i face piure sau pasta ci doar pentru a ingrosa sosul format.
- Simplu, gata! :))
- Optional poti adauga branzeturi fine. Eu am adaugat branza de capra Delaco
[/directions]
Ce simplu ma mai pot scoate cu-asa reteta … ms Gaby
Da. Eu o fac deseori seara, copiilor, ca sotul vrea si ceva carne langa :))
Multumesc Diana!