E pentru prima oara cand testez acest gen de desert, cu influente mediteraneene, dar cu siguranta nu pentru ultima!
M-au suprins extrem de placut textura, combinatia de arome si acest trio – pufos,cremos, crocant – din care este compusa prajitura.
Asa ca provocarea Asevi mi-a adus de doua ori bucurie – curatenie si gust in acelasi timp!
Nu stiu voi cum lucrati in bucatarie, eu sunt un adevarat dezastru uneori :))
Cu ajutoare de calitate, cum sunt produsele Asevi, pe care le folosesc de ani de zile, cat timp preparatele sunt pe foc sau la cuptor ma ocup de ordine. Asta daca nu se ocupa fiica-mea, care, recunosc, ma ajuta foarte mult!
Pentru a te bucura si tu de produsele lor, intra pe www.asevi.ro si la finalul comenzii introdu codul „RETETEPAPABUN”.
Comanda ta va fi redusa cu 15%
Prajitura se prepara usor, nu necesita mixer sau alte electrocasnice mici de bucatarie, nu e nici scumpa si sigur o sa va placa! Ingredientele de baza – iaurtul si lamaia, fac echipa buna 😉
Eu am folosit oua de casa, de asta prajitura e atat de galbena 😉
Ingrediente blat prajitura cu iaurt si lamaie
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- putina sare
- 100 g ulei
- 100 g zahar
- 2 oua
- 150 g iaurt grecesc
- zeama o lamaie (si o lingurita coaja, daca gasiti lamai netratate)
- coaja rasa
- zahar vanilat
Crema de iaurt
- 270 ml iaurt grecesc
- 2 linguri gris
- 2 oua
- 50 g zahar
- zeama de la jumatate de lamaie
- un plic zahar vanilinat
Firimituri crocante
- 70 g faina
- 50 g zahar
- 50 g unt
Preparare prajitura cu iaurt grecesc si lamaie
Amesteca intr-un bol ingredientele pentru stratul de iaurt, ajutandu-te de un tel. Omogenizeaza bine si lasa deoparte.
Ocupa-te de blat
Preincalzeste cuptorul la 175 grade, program sus/jos.
Intr-un bol amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si praful de copt.
In alt bol amesteca ajutandu-te de un tel, zaharul cu uleiul, timp de un minut, apoi adauga ouale si amesteca energic. Vei obtine o compozitie cremoasa peste care pui iaurtul si omogenizezi.
Incepi sa adaugi amestecul de faina, treptat, amestecand circular continuu.
Compozitia trebuie sa fie fara cocoloase, omogena si cremoasa.
Pregateste o tava patrata, inaltuta, cu latura de 20 cm. Imbrac-o pe interior cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia si niveleaza.
Da la cuptor pentru 12 minute.
Intre timp ocupa-te de firimiturile de aluat crocant.
Pune intr-un vas untul rece, faina si zaharul si ajutandu-te de varfurile degetelor amesteca incercand sa omogenizezi cat mai bine totul, fara a aduna amestecul intr-o bucata de aluat. Lasa-l firimituri, asa cum se formeaza la amestecare (vezi foto), apoi da vasul la congelator cat timp se pregateste blatul (cele 12 minute).
Dupa ce trec cele 12 minute, scoate tava, pune lingura cu lingura crema de iaurt peste blat, presara firimiturile reci si reintrodu tava la cuptor setand cuptorul pentru inca 33 minute. Aproximativ 45 minute trebuie coapta prajitura sau pana cand partea superioara incepe sa prinda culoare (timpul depinde de cuptorul fiecaruia, nu toate cuptoarele sunt setate la fel; trebuie sa arate asa ca in poza mea, asa ca urmariti cuptorul si lasati fie mai mult fie mai putin, asa cum cere cuptorul dumneavoastra). Nu o rumeni.
Scoate prajitura, las-o sa se racoreasca bine, imparte-o in 16 bucati si pudraz-o cu zahar pudra vanilinat.
La cafea sau la ceai? Cum o preferi? Calatoresti in lume prin savoarea preparatelor cu influente internationale sau alegi s-o faci cu Cocktail Holidays?
Vai de capul ei de prăjitura! Am stricat Ingredientele și mi-am pierdut timpul.
Mai mult e despre reclama la Asevi.
Buna dimineata!
Imi pare rau ca nu ti-a iesit 🙂 Reteta nu am inventat-o eu, am preluat-o de pe un site strain, iar daca mie mi-a iesit bine, trebuia (teoretic) sa-ti iasa si tie 🙂
Cand o sa am timp sa o caut o sa las link 🙂
Dna lasati va de tradus retete,
Eu inteleg foamea de bani, dar va bateti joc de oameni. Va urez sa vi se taie toate, ca maioneza!
Si sa va bagati in c** toate reclamele agasante!
Buna dimineata!
Sa vorbim despre modul in care va adresati, educatie sau bun simt, ar fi prea lunga discutia 🙂
Dar sa ne oprim strict la reteta, in primul rand faptul ca am preluat O RETETA din strainatate nu ma face traducator de retete 🙂 Nu asta e ocupatia mea incat sa ma las.
Apoi, nu ati fi putut discuta constructiv, sa-mi spuneti ce anume nu v-a iesit la reteta? Cred ca mai util era pentru toata lumea.
Iar apoi reclamele? Eu trebuie sa platesc gazduirea siteului, mentenanta tehnica, plus ca la retetele astea muncesc, da? scriu texte fac poze, editez, promovez si nu cred ca vreti sa-mi virati dvs banii lunar, asa ca prefer reclamele.
Daca mai reveniti si discutati frumos, asa cum face un om educat, eu va astept, in caz contrar mergeti mai departe, sunt destule site-uri culinare si chiar nu-mi doresc fani agresivi asa ca dumneavoastra 🙂
Desi nu aveam neaparat chef de pregatit prajituri la primele ore ale diminetii, am vrut totusi sa vad de unde aceata agresivitate, asa ca am repetat prajitura.
Nu am schimbat nici macar un gram din reteta si a iesit asa cum o vedeti in pozele noi atasate. Am respectat totul exact asa cum am scris, folosind ingrediente de calitate si respectand pasii. Nici macar nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca, desi nu se taie fierbinte, dar am facut asta pentru ca mirosea prea frumos si-mi era pofta. E o prajitura perfecta alaturi de cafea, fara creme, ciocolata sau frisca, ieftina, cu ingrediente pe care le ai la indemana si foarte rapid si usor de facut.
Asa ca, doamna, controlati-va 🙂 si daca ceva nu va iese, discutati frumos, sa vedeti unde gresiti.
https://lovelylittlekitchen.com/greek-yogurt-cream-cheese-lemon-coffee-cake/
asta este 🙂
am adaugat in lus gris la crema, in rest am respectat ce scrie acolo 🙂