Prajitura cu iaurt si lamaie - Rețete Papa Bun

Prajitura cu iaurt si lamaie

512Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

E pentru prima oara cand testez acest gen de desert, cu influente mediteraneene, dar cu siguranta nu pentru ultima!

M-au suprins extrem de placut textura, combinatia de arome si acest trio – pufos,cremos, crocant – din care este compusa prajitura.

Asa ca provocarea Asevi mi-a adus de doua ori bucurie – curatenie si gust in acelasi timp!

Nu stiu voi cum lucrati in bucatarie, eu sunt un adevarat dezastru uneori :))

Cu ajutoare de calitate, cum sunt produsele Asevi, pe care le folosesc de ani de zile, cat timp preparatele sunt pe foc sau la cuptor ma ocup de ordine. Asta daca nu se ocupa fiica-mea, care, recunosc, ma ajuta foarte mult!

Pentru a te bucura si tu de produsele lor, intra pe www.asevi.ro si la finalul comenzii introdu codul “RETETEPAPABUN”.
Comanda ta va fi redusa cu 15% 

Prajitura se prepara usor, nu necesita mixer sau alte electrocasnice mici de bucatarie, nu e nici scumpa si sigur o sa va placa! Ingredientele de baza – iaurtul si lamaia, fac echipa buna 😉

Eu am folosit oua de casa, de asta prajitura e atat de galbena 😉

Ingrediente blat prajitura cu iaurt si lamaie

  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • 100 g ulei
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g iaurt grecesc
  • zeama o lamaie (si o lingurita coaja, daca gasiti lamai netratate)
  • coaja rasa
  • zahar vanilat

Crema de iaurt

  • 270 ml iaurt grecesc
  • 2 linguri gris
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • un plic zahar vanilinat

Firimituri crocante

  • 70 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 g unt

 

Preparare prajitura cu iaurt grecesc si lamaie

Amesteca intr-un bol ingredientele pentru stratul de iaurt, ajutandu-te de un tel. Omogenizeaza bine si lasa deoparte.

Ocupa-te de blat

Preincalzeste cuptorul la 175 grade, program sus/jos.

Intr-un bol amesteca faina cu bicarbonatul, sarea si praful de copt.

In alt bol amesteca ajutandu-te de un tel, zaharul cu uleiul, timp de un minut, apoi adauga ouale si amesteca energic. Vei obtine o compozitie cremoasa peste care pui iaurtul si omogenizezi.

Incepi sa adaugi amestecul de faina, treptat, amestecand circular continuu.

Compozitia trebuie sa fie fara cocoloase, omogena si cremoasa.

Pregateste o tava patrata, inaltuta, cu latura de 20 cm. Imbrac-o pe interior cu hartie pentru copt.

Toarna compozitia si niveleaza.

Da la cuptor pentru 12 minute.

Intre timp ocupa-te de firimiturile de aluat crocant.

Pune intr-un vas untul rece, faina si zaharul si ajutandu-te de varfurile degetelor amesteca incercand sa omogenizezi cat mai bine totul, fara a aduna amestecul intr-o bucata de aluat. Lasa-l firimituri, asa cum se formeaza la amestecare (vezi foto), apoi da vasul la congelator cat timp se pregateste blatul (cele 12 minute).

Dupa ce trec cele 12 minute, scoate tava, pune lingura cu lingura crema de iaurt peste blat, presara firimiturile reci si reintrodu tava la cuptor setand cuptorul pentru inca 33 minute. Aproximativ 45 minute trebuie coapta prajitura sau pana cand partea superioara incepe sa prinda culoare. Nu o rumeni.

Scoate prajitura, las-o sa se racoreasca bine, imparte-o in 16 bucati si pudraz-o cu zahar pudra vanilinat.

La cafea sau la ceai? Cum o preferi? Calatoresti in lume prin savoarea preparatelor cu influente internationale  sau alegi s-o faci cu  Cocktail Holidays?

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns