Cand a mancat mama la mine Krem a la Krem, a fost tare incantata si mi-a cerut reteta. I-am oferit-o cu tot cu plicurile de crema, doar ca dupa un timp, pentru ca nu a mai facut-o, mi le-a dat inapoi :))
Asa ca eu a trebuit sa le folosesc, sa nu expire :)), dar nu doar asta e motivul pentru care am facut prajitura :), ci si faptul ca-mi place foarte mult si e simplu de facut. Fata de reteta originala, i-am adaugat in plus nuci si capsune. A iesit DELICIOASA!
[ingredients title=”Ingrediente”]
Blat
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- un plic Creme Ole de ciocolata( crema pentru prajituri, de ciocolata, care se prepara la rece)
- un varf cutit sare
- 50 gr nuca taiata bucati
Crema
- 200 ml lapte
- 200 ml frisca
- 2 linguri zahar
- un plic Creme Ole de vanilie( crema pentru prajituri, de vanilie, care se prepara la rece)
- 10-15 capsune + o lingura zahar
Glazura
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca
- 50 gr unt
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Blat. Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si plicul de crema, omogenizezi si gata!
- Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm), presari nuca si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.
- Crema Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.
- Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.
Daca ai capsune proaspete treci peste partea cu datul in clocot; eu am avut capsune congelate.
- Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi. Bagi la frigider.
- Scoti tava si glazurezi prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.
[/directions]
Nu am mancat si nu am facut niciodata dar stiu eu ca este delicioasa, se vede 😉
Ce buna e,tu Gabyto!
Si cu capsunile ce-ai facut ? Oare nu vad eu ?
Inedita praji tau … am facut-o de multe ori , dar reteta clasica ; mi-ar placea sa incerc si reteta ta 🙂
4.Capsunile le pasezi, pui zaharul si un plic de zahar vanilat si pui totul la fiert la foc mic. Lasi sa dea un clocot, lasi sa se raceasca, pui peste crema si amesteci usor.
😛
Ahaaaaaaaa , dar ai completat acum … :d ms frumos , Gabytz !
Nu am completat, am luat cu copy/paste din text. : )
Ntz , ntz … mare jmechera esti :))
Diana, in panoul de control al siteului meu scrie la aceasta reteta ” Ultima editare de Gaby_D în 9 februarie 2014 la 11:36 ” eu nu am intrat peste text astazi :), punctul 4 era scris de cand am postat reteta :).
Bine ca-mi dai iar de lucru 😛 🙂
Cred ca-i si mai bunaasa! O incerc cu siguranta!
>:d<
Gaby , mai glumesc si io , ca-i mai caldut si ptr ca maine este ziua mamei mele si-i voi face o vizita ;;) 🙂
Yummy, yummy ce deliciu am gasit eu aici! Super tare combinatia 😉