Imi plac retetele simple si caut sa le fac cat mai des si sa vi le arat si voua. Stiti cat timp va ia sa pregatiti aceste aripioare de pui la cuptor? Maxim 10 minute!
Le pregatesti, amesteci ce-ti voi scrie eu, incorporezi si gata.
Restu’ face cuptorul si apoi tot ce trebuie sa mai faci tu, este sa le mananci 😛
Ingrediente
- o caserola aripioare de pui
- 2 linguri pline smantana grasa
- 2 catei usturoi
- o lingurita mustar
- 2 linguri ulei
- 3 linguri sos de soia
- nu este nevoie de sare, le va sara suficient sosul de soia
Mod de preparare aripioare de pui la cuptor
Aripioarele le spalati, le scurgeti si le uscati cu servetele absorbante.
Taiati varfurile.
Le puneti intr-un bol.
Amestecati smantana cu uleiul, sosul de soia, mustarul si usturoiul pisat.
Turnati peste aripioare si amestecati in bol, pana cand pasta va fi bine distribuita peste aripioare.
Dati la frigider pentru minim o ora, maxim peste noapte. Le scoateti cu 30 minute inainte de a le coace.
Preincalziti cuptorul. Asezati aripioarele, cu tot cu sos, intr-o tava termorezistenta.
Introduceti tava la cuptor si coaceti aripioarele pentru 45 minute la 200 grade, pe treapta din mijloc. In ultimele 5 minute, daca cuptorul are aceasta functie, ridicati temperatura la 220 grade si rotiti programul la extra-rumenire. Daca n-aveti, le coaceti 45-50 minute la programul initial. Urmariti procesul, sa nu le ardeti.
Serviti fierbinti cu salata, orez, cartofi nature sau fel de fel de sosuri, mamaliga, mujdei de usturoi etc
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun.