mnb

Tocanita de ardei copti

2.89KVizualizări
0
(0)
Aceasta tocanita de ardei e una dintre tocanitele preferate ale familiei.
Se poate servi ca atare, alaturi de o mamaliguta fierbinte, sau cu paine proaspata, mujdei de usturoi sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita :))

Ingrediente:

  •     10-12 ardei grasi
  •     doua cepe
  •     o lingura bulion
  •     o lingura pasta de gogosari
  •     patrunjel verde
  •     un catel usturoi
  •    2-3 linguri faina sau amidon

Mod de preparare pentru tocanita de ardei:

Ardeii se coc, se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute, apoi li se curata pielita.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.

Cand ceapa e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor.

Se ia cratita de pe foc, se pun 2-3 linguri faina, se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox. 700-800 g apa.

Se pune inapoi cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa sosul.

Se lasa sa fiarba timp de 10 min,  amestecand sa nu se prinda.
Se adauga apoi ardeii (intregi, cum i-am lasat, eu sau curatati de coto, de samburi si taiati felioare) si usturoiul pisat.

Se mai fierbe 5-10 min, se adauga sare si piper dupa gust si se garniseste cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe Facebook: Retete Papa Bun

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

7 comentarii

Lasă un răspuns