Ingrediente:
- 10-12 ardei grasi
- doua cepe
- o lingura bulion
- o lingura pasta de gogosari
- patrunjel verde
- un catel usturoi
- 2-3 linguri faina sau amidon
Mod de preparare pentru tocanita de ardei:
Ardeii se coc, se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10 minute, apoi li se curata pielita.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei.
Cand ceapa e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor.
Se ia cratita de pe foc, se pun 2-3 linguri faina, se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox. 700-800 g apa.
Se pune inapoi cratita la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa sosul.
Se lasa sa fiarba timp de 10 min, amestecand sa nu se prinda.
Se adauga apoi ardeii (intregi, cum i-am lasat, eu sau curatati de coto, de samburi si taiati felioare) si usturoiul pisat.
Se mai fierbe 5-10 min, se adauga sare si piper dupa gust si se garniseste cu patrunjel verde.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe Facebook: Retete Papa Bun
O mancarica savuroasa.
Eu mor dupa ardei copti.
Neatza, Lia.
Si eu, dar..din pacate..nu mai am la congelator.
Astept vara :d :))
Nu ma-nnebuni mai fata! :))) De unde ai cules ardeii aia? :))
Din sera :d :))))
Am transferat reteta de pe site, si inca mai am sa mai postez zilnic cate una, o saptamana:))))
Ieri am dezghetat o punga de ardei si mi-am amintit de reteta:D.
Cine-i harnic si are si congelator…iaca mananca si tocanita. Cine nu…sa stea in fata monitorului si sa-i curga balele. :))))
Buna rau tocanita asta 🙂 si cand nu o fac de post ii pun si smantana …mmm mananci de numai 🙂
Da, Lory, si io pun smantana.
pupici.