Tocanita de ardei copti - Rețete Papa Bun

Tocanita de ardei copti

1.11KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
una dintre tocanitele preferate ale familiei.
se poate servi ca atare,alaturi de o mamaliguta fierbinte, mujdei de usturoi sau constituind garnitura unei bucati fragede de carnita:))
Ingrediente
  •     10-12ardei grasi
  •     2cepe
  •     o lingura bulion
  •     o lingura pasta de gogosari
  •     patrunjel verde
  •     un catel usturoi
  •    2-3 linguri faina sau amidon

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita

ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei

cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor

se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa

se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul

lasam sa fiarba 10min amestecand sa nu se prinda
se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat

se mai fierbe 5-10 min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si…pofta mare!

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

8 comentarii

Lasă un răspuns