Ingrediente
- 10-12ardei grasi
- 2cepe
- o lingura bulion
- o lingura pasta de gogosari
- patrunjel verde
- un catel usturoi
- 2-3 linguri faina sau amidon
ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita
ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei
cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor
se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau amidon,se amesteca bine apoi se adauga putin cate putin aprox 700-800gr apa
se pune inapoi la foc mic si se amesteca mereu pana se ingroasa sosul
lasam sa fiarba 10min amestecand sa nu se prinda
se adauga apoi ardeii(sau asa ,intregi,cum i-am lasat eu,sau curatati de cotor si samburi si taiati felioare)si usturoiul pisat
se mai fierbe 5-10 min,se potriveste gustul de sare si piper ,se garniseste cu patrunjel verde si…pofta mare!
O mancarica savuroasa.
Eu mor dupa ardei copti.
Neatza, Lia.
Si eu, dar..din pacate..nu mai am la congelator.
Astept vara :d :))
Nu ma-nnebuni mai fata! :))) De unde ai cules ardeii aia? :))
Din sera :d :))))
Am transferat reteta de pe site, si inca mai am sa mai postez zilnic cate una, o saptamana:))))
Ieri am dezghetat o punga de ardei si mi-am amintit de reteta:D.
Cine-i harnic si are si congelator…iaca mananca si tocanita. Cine nu…sa stea in fata monitorului si sa-i curga balele. :))))
Buna rau tocanita asta 🙂 si cand nu o fac de post ii pun si smantana …mmm mananci de numai 🙂
Da, Lory, si io pun smantana.
pupici.