In timp ce manca, stiti ce-a zis fiu-miu?
-Eu de fapt le-as putea manca pe toate, dar stiu ca trebuie sa mancati si voi, asa ca ma opresc…:))))
Delicioase!!!
Am gasit reteta dand pe google o cautare „aripioare la cuptor” si am zarit imaginea de pe lauralaurentiu.ro.
Am inghitit in sec si-am zis – astea sa fie!
Reteta este permisibila, atat in ce priveste alegerea condimentelor, cum zice si autoarea, cat si a timpului de coacere. Depinde de cuptor, de cat de mari/groase sunt aripioarele si de cat de crocante le vreti.
Desi pare complicata reteta, nu este deloc! Asta o sa vedeti cand le veti pregati 🙂
Ingrediente Aripioare la cuptor
aici am respectat ideea de baza, insa nu intocmai condimentele; la fel puteti face si voi, adaptand la ce folositi in mod obisnuit si stiti sigur ca va place sau la ce aveti prin casa
- o caserola aripioare de pui – aprox 1 kg
- 3 linguri ulei – eu am pus de susan, de la Sano Vita, puteti pune de foarea soarelui, fara nicio problema
- o lingurita boia de ardei iute/dulce – cum stiti ca va place
- 1/4 lingurita nucsoara (eu am ras-o proaspat)
- putin piper
- o lingura sirop agave – eu aveam in casa, daca nu aveti, puneti miere
- o lingurita mustar
- 2 linguri otet balsamic
- un catel de usturoi mai marisor
- sare
puteti adauga si alte condimente, dupa gusturile voastre
Mod de preparare Aripioare la cuptor
Primul pas, taiati varfurile aripioarelor.
Taiati apoi aripioarele in doua. Tamponati-le cu servetele de bucatarie.
Puneti aripioarele intr-un bol, adaugati o lingura de ulei, condimentele si putina sare.
Amestecati bine cu mainile. Lasati 30 minute la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 200 grade, program sus/jos, cu ventilatie.
Pregatiti o tava mare, pe care-o tapetati cu hartie pentru copt.
Asezati aripioarele.
Introduceti tava pe treapta din mijloc.
Timpul de coacere depinde, cum am scris si mai sus, de cat de mari si carnoase sunt aripioarele si de cat de crocante le doriti.
Eu le-am lasat 30-35 minute (puteti ajunge pana la 45 de minute) invartindu-le sa se rumeneasca pe ambele parti.
Intre timp am pregatit glazura.
Am pus intr-o craticioara 2 linguri de ulei de susan, 2 linguri de otet balsamic, o lingurita de mustar, o lingura sirop de agave, catelul de usturoi ras pe razatoarea mica si putina sare (tineti cont ca am sarat usor si aripioarele).
Am amestecat, am pus pe foc sa dea un clocot, apoi am lasat la racit.
Cand erau usor rumene si carnea patrunsa bine, am scos tava si am pensulat pe ambele parti aripioarele.
Le-am transferat pe un gratar de la cuptor.
Am introdus gratarul cu aripioarele pe treapta din mijloc, am pus dedesubt o alta tava in care am pus hartie pentru copt. La acest pas aripioarele vor lasa grasime si riscam sa arda in cuptor, de asta se pune tava.
Am lasat aripioarele aproximativ 1o minute, oprind ventilatia cuptorului (zbura hartia de copt :)) ), pana cand s-au rumenit frumos. In functie de cat de crocante le vreti, mariti timpul acestui pas. Aveti insa grija sa nu le ardeti, urmariti indeaproape, e de ajuns sa vedeti o data timpul necesar, sa stiti pentru altadata 🙂
Multumim Laurei pentru reteta!
Sper s-o incercati si voi 🙂