mnb

Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf

4.42KVizualizări
3.8
(4)

Initial am zis ca nu voi mai posta aceasta reteta de cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf , fiind prea simpla si banala, dar tinand cont ca multi dintre cei care mananca la noi ma intreaba – Da’ cat ii coci? Da’ ce pui pe ei? – zic – hai totusi s-o scriu.

In plus, cum o sa stiti voi care e garnitura mea preferata, daca nu va zic?

Si cum o sa aflati voi c-as da orice prajitura sau felie de tort, pentru o bucata de branza burduf? :)))

O ador, efectiv 🙂

Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf-3

Ingrediente Cartofi la cuptor cu unt si branza burduf

  • 8-10 cartofi medii
  • 80-100 g unt – in post pun ulei de cocos, e o nebunie!!! – un miros si un gust incredibil; daca nu aveti unt in casa, adaptati reteta si puneti 4 linguri de ulei, de floarea soarelui sau de masline
  • o lingurita sare roz (nu-i obligatoriu aia, bineinteles)
  • optional – condimente – boia, rozmarin, pudra de usturoi, oregano etc
  • branza burduf – daca as manca doar eu, i-as acoperi de branza :))) dar tinand cont ca mananca si altii, care nu o iubesc la fel de mult ca mine, pun asa mai…cumpatat 🙂 – puteti presara si parmezan,  cascaval sau branza framantata pusa pe iarna (eu am de prin vecini, o minunatie!)

Mod de pregatire Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf

Preincalzeste cuptorul la 190 grade. (sau 170-180 grade cu ventilatie)

Scoate untul din timp de la rece, sa fie moale, la temperatura camerei, cand il vei folosi.

Daca folosesti cartofi noi spala-i bine si curata-i cu o perie sau burete abraziv.

Daca-s cartofi vechi, ii cureti de coaja.

Ii tai in 4 sau 6 bucati, in functie de marime.

Ii usuci bine cu servetele – nu trebuie sa fie uzi!

Ii pui intr-o caserola cu capac, pui deasupra untul si sarea, tot acum pui condimentele, daca folosesti, pui capac peste caserola si o agiti bine, bine cateva minute, pana cand cartofii vor fi bine unsi cu unt si sare.

Pregatesti o tava de cuptor, pui hartie pentru copt si torni cartofii.

Ii bagi la cuptor pentru 45-50 minute. In ultimele 10 minute ridica temperatura la 200 grade si porneste ventilatia.

Cartofii nu trebuie invartiti deloc!

Bineinteles ca timpul difera in functie de cuptorul fiecaruia; daca e cazul ii mai lasi 10 minute. Verifici dupa 40 minute sa intre foarte usor furculita si atunci decizi cam cat mai dureaza. Dupa ce-i pregatesti o data vei sti data viitoare 😛

Cand sunt rumeni opreste cuptorul, presara branza burduf si mai lasa 5 minute tava, cu usa cuptorului inchisa.

Serveste ca si garnitura sau ca atare, cu iaurt sau salata.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

nota: sunt foarte buni si daca pui in plus, in tava, 50-80 ml apa si in untul moale pui si patrunjel tocat


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

sixteen + 1 =