Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf - Rețete Papa Bun

mnb

Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf

2.12KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Initial am zis ca nu voi mai posta aceasta reteta de cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf , fiind prea simpla si banala, dar tinand cont ca multi dintre cei care mananca la noi ma intreaba – Da’ cat ii coci? Da’ ce pui pe ei? – zic – hai totusi s-o scriu.

In plus, cum o sa stiti voi care e garnitura mea preferata, daca nu va zic?

Si cum o sa aflati voi c-as da orice prajitura sau felie de tort, pentru o bucata de branza burduf? :)))

O ador, efectiv 🙂

Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf-3

Ingrediente Cartofi la cuptor cu unt si branza burduf

  • 8-10 cartofi medii
  • 80-100 g unt – in post pun ulei de cocos, e o nebunie!!! – un miros si un gust incredibil; daca nu aveti unt in casa, adaptati reteta si puneti 4 linguri de ulei, de floarea soarelui sau de masline
  • o lingurita sare roz (nu-i obligatoriu aia, bineinteles)
  • optional – condimente – boia, rozmarin, pudra de usturoi, oregano etc
  • branza burdul – daca as manca doar eu, i-as acoperi de branza :))) dar tinand cont ca mananca si altii, care nu o iubesc la fel de mult ca mine, pun asa mai…cumpatat 🙂 – puteti presara si parmezan sau cascaval

Mod de pregatire Cartofi la cuptor, cu unt si branza burduf

Preincalzeste cuptorul la 190 grade. (sau 170-180 grade cu ventilatie)

Scoate untul din timp de la rece, sa fie moale, la temperatura camerei, cand il vei folosi.

Daca folosesti cartofi noi spala-i bine si curata-i cu o perie sau burete abraziv.

Daca-s cartofi vechi, ii cureti de coaja.

Ii tai in 4 sau 6 bucati, in functie de marime.

Ii usuci bine cu servetele – nu trebuie sa fie uzi!

Ii pui intr-o caserola cu capac, pui deasupra untul si sarea, tot acum pui condimentele, daca folosesti, pui capac peste caserola si o agiti bine, bine cateva minute, pana cand cartofii vor fi bine unsi cu unt si sare.

Pregatesti o tava de cuptor, pui hartie pentru copt si torni cartofii.

Ii bagi la cuptor pentru 45-50 minute. In ultimele 10 minute ridica temperatura la 200 grade si porneste ventilatia.

Cartofii nu trebuie invartiti deloc!

Bineinteles ca timpul difera in functie de cuptorul fiecaruia; daca e cazul ii mai lasi 10 minute. Verifici dupa 40 minute sa intre foarte usor furculita si atunci decizi cam cat mai dureaza. Dupa ce-i pregatesti o data vei sti data viitoare 😛

Cand sunt rumeni opreste cuptorul, presara branza burduf si mai lasa 5 minute tava, cu usa cuptorului inchisa.

Serveste ca si garnitura sau ca atare, cu iaurt sau salata.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns