joi, august 22, 2019

Prajitura cu prune

230Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Prajitura cu prune este una dintre prajiturile de casa ce pot fi facute pana toamna tarziu.

Rapida, simpla, fara praf de copt, bicarbonat sau alt agent de crestere, se face foarte usor si-i usurica si buna cu mare trecere la toata lumea!

prajitura-cu-prune

Prajitura cu prune
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Author:
Recipe type: Desert
Serves: 5-7
Ingrediente
  • 6 oua
  • 250 g faina alba
  • 250 g zahar
  • 400 g prune
  • 40 ml ulei
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • putina sare
Note
nu este necesar praful de copt!
daca mixati bine albusurile, daca aveti rabdare sa se dilueze complet zaharul, va creste exact ca in imagini

 

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile amesteca-le cu uleiul, ca la maioneza. Adauga zaharul vanilat.

Albusurile mixeaza-le spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adauga in trei etape zaharul, mixand dupa fiecare etapa.

Mixeaza pana cand compozitia este ferma, formeaza tepi la atingere si zaharul e diluat.

Adauga zeama de lamaie si galbenusurile cu ulei.

Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus, miscand in acelasi timp, circular, bolul in care ai mixat.

Adauga faina cernuta in prealabil iar la final prunele taiate cubulete pe care le-ai pudrat in prealabil cu faina.

Omogenizeaza totul amestecand usor, usor cu o spatula pana cand totul este incorporat perfect,

Toarna compozitia pentru prajitura cu prune intr-o tava de 20 pe 30 cm si niveleaza cu o spatula.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace prajitura pe treapta 2, la 155 grade (foc mic pentru aragazul cu gaz) pentru 45-50 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea si e usor aurie la suprafata.

O pudrezi cu zahar si-o portionezi doar cand s-a racit bine.

O alta prajitura buna cu prune gasesti aici – https://retetepapabun.ro/prajitura-cu-prune-si-nuca/

prajitura-cu-prune

prajitura-cu-prune

prajitura-cu-prune

prajitura-cu-prune

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Rate this recipe: