Cu siguranta este una dintre cele mai bune prajituri cu crema incarcate pana acum 🙂
Daca o veti incerca, garantez eu ca nu a veti rezuma la prepararea ei pentru o singura data 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Prajitura cu nuca si crema cappuccino”]
- Blat
- 4 oua mari
- un pahar zahar
- un pahar faina
- 3 linguri ulei
- un vf cutit sare
- o lingurita praf de copt
- 100 gr nuca macinata
- Crema
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar pudra
- o lingurita esenta vanilie
- 2 linguri lapte
- 200 gr unt
- 3 plicuri cappuccino (sau 2 linguri pline ness)
- in plus
- 100 gr nuca prajita, tocata
[/ingredients]
Prajitura cu nuca si crema cappuccino
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.
Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!
E grozava la cafea! ;;)
Asta cred ca-i pe gustul meu! 😉
Ma bucur, Miha >:d<
Cu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am…O bunatate!
Tare buna a fost, Rocs. Te pup!
Ce bine arata!!!
Arata grozav!