Cu siguranta este una dintre cele mai bune prajituri cu crema incarcate pana acum 🙂
Daca o veti incerca, garantez eu ca nu a veti rezuma la prepararea ei pentru o singura data 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Prajitura cu nuca si crema cappuccino”]
-
Blat
-
4 oua mari
-
un pahar zahar
-
un pahar faina
-
3 linguri ulei
-
un vf cutit sare
-
o lingurita praf de copt
-
100 gr nuca macinata
-
Crema
-
3 galbenusuri
-
150 gr zahar pudra
-
o lingurita esenta vanilie
-
2 linguri lapte
-
200 gr unt
-
3 plicuri cappuccino (sau 2 linguri pline ness)
-
in plus
-
100 gr nuca prajita, tocata
[/ingredients]
Prajitura cu nuca si crema cappuccino
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.
There is no ads to display, Please add some
Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!
E grozava la cafea! ;;)
Asta cred ca-i pe gustul meu! 😉
Ma bucur, Miha >:d<
Cu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am…O bunatate!
Tare buna a fost, Rocs. Te pup!
Ce bine arata!!!
Arata grozav!