Orice mâncare bună are nevoie, pe lângă ingrediente de bună calitate, de pricepere şi de ustensile care să păstreze calităţile şi savoarea ingredientelor combinate.
Se pare că vasele Pyroflam sunt o alegere perfectă atunci când te îndrepţi către bucătărie cu chef de gătit.
Având un design elegant, eclipsând toata vesela din bucătăriile noastre, confecţionate dintr-un material de calitate care rezistă cu succes schimbărilor de temperatură, putând fi aşezată direct pe aragaz chiar şi după scoaterea din congelator, mi se par exact vasele care ar satisface pretenţiile oricărui bucătar, fie el amator sau profesionist. Îmi place şi faptul că nu se zgârie, şi ce-aş mai vrea să mă conving singură de asta, dar şi că nu se ciobesc, păstrând astfel un aspect impecabil pentru mult timp. La asta se adaugă şi faptul că se curăţă extrem de uşor, nefiind nevoie de utilizarea prafurilor sau a bureţilor de vase abrazivi, aspect care, suprapus peste „plăcerea mea” de a spăla vase, ar fi încă un motiv în plus pentru a lua o decizie de achiziţionare a acestor produse.
Cum nu am nicio posibilitate de a mă bucura de promoţia din magazinele Real Hypermarket, nelocuind într-o zona în care se comercializează aceste vase, răspund provocarii de creativitate lansată de această companie,
Sursa foto: http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam |
oprindu-mă în alegerea mea , la o reţeta pe care o văd preparată cu succes în unul dintre aceste vase , şi anume la o reţeta de mâncare de pui sub capac de pâine.Cum se prepară şi de ce avem nevoie vă explic imediat.
Este un concurs adresat tuturor blogger-ilor. O postare rapidă cu o reţetă ce ai găti-o într-un astfel de vas şi poate fi al tău!
De ce m-am oprit la reţeta aceasta? Simplu!
Aş putea urma toate etapele preparării utilizând acelaşi vas, nefiind nevoie să folosesc unul pentru flacăra aragazului şi altul pentru cuptor şi-aş putea prepara şi servi mâncarea din acelaşi vas , fara manevre de transferare a mâncării .
Sursa foto: http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam |
Ingrediente
• un pui
• 100 gr. măsline negre
• o ceapă verde
• usturoi (2-3 cătei)
• 4-5 roşii
• 1/2 linguriţă boia
• 1/2 legătură pătrunjel verde
• 3 foi dafin
• o ceşcută vin alb
• sare
• piper
pentru capacul de aluat
• 300 gr. făină
• aproximativ 200 ml. apă
• 2/3 plic drojdie instant
• 1/2 linguriţă sare
• o lingură ulei
•
• în plus : 2 linguri apă plus o lingură făină
Mod de preparare
Tranşăm puiul, îl porţionam şi spălăm bine.
Într-un vas Pyroflam punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm usturoiul feliat.
Lăsăm 30 secunde apoi adăugăm bucăţile de pui.
Le lăsăm până prind culoare.
Adăugăm vinul şi lasam la foc mic.
Când vinul s-a evaporat adăugăm roşiile tocate, sare, piper, foile de dafin si boiaua.
Adăugăm si măslinele, punem capacul şi lăsăm la foc mic pentru 25 minute.
Între timp ne ocupăm de aluat.
Punem într-un bol făina, drojdia şi uleiul.
Adăugăm apa călduţă şi frământăm. Trebuie să obţinem un aluat ferm, nelipicios.
Dacă e nevoie, adăugăm după caz încă puţină făină sau apă.
Oprim focul la mâncarea de pui , adăugăm pătrunjelul şi ceapa tocate fin şi lăsăm două minute să se răcorească.
Din cele două linguri de apă şi lingura de făină facem un amestec din care vom lua cu mâna şi vom unge pe exterior vasul cu mâncarea, cam 5 cm., în partea superioară.
Asta va constitui lipiciul ce va ţine aluatul de vas.
Din aluat întindem o foaie destul de subţire cu diametrul mai mare decât cel al vasului cu mâncare şi punem foaia deasupra , presând uşor pe exterior .
Vom obţine astfel un capac ermetic ce va acoperi cu grijă mâncarica delicioasă din interior.
Introducem vasul în cuptorul preîncalzit, la 180 grade, şi lăsăm până ce se rumeneşte frumos capacul.
Când puneţi aluatul pe vas, acesta se mulează perfect iar la cuptor va forma o cupolă, deoarece pereţii vasului îi vor permite aluatului să se „destindă”.
Poftă bună!
Bafta multa la concurs!! Pup
Bafta! 😉
Super reteta! Multa bafta…!
Norocel!!!
Multa bafta!