Ai tai inca nu s-au trezit si te gandesti cu ce sa-i astepti la micul dejun? Salata de oua poate fi o alegere tare inspirata! Racoritoare, consistenta, buna, rapida, ca orice salata, iti poate fi de ajutor in dimineti tarzii sau in inspiratia pentru retete preparate cu oua fierte ramase de la Paste 🙂
Ingrediente salata de oua
5-6 oua fierte tari
150 g telemea sarata
3 linguri boabe de porumb
4 linguri smantana sau iaurt – e ok si maioneza, dar am preferat ceva mai light, maioneza e mai grea
cozi de chives sau ceapa verde (chives nu e asa iute)
1-2 linguri zeama de lime (e ok si lamaia, dar e mai acra)
piper
Mod de preparare
Ouale le cureti de coaja apoi le tai cubulete.
Le distribui pe fundul unui bol pentru salata.
Deasupra pui telemeaua sarata, faramitata cu degetele. O distribui uniform.
Presari boabele de porumb.
Pui smantana/iaurtul, distribuind uniform in bol.
Presari codite de chives tocate marunt.
Stopesti totul cu zeama de lime, apoi condimentezi cu putin piper. Reteta nu necesita sare, e suficienta sarea din branza telemea.
Cu varfurile a doua furculite amesteci usor, omogenizand salata.
Servesti pe chifle proaspete.
Pofta buna!
Pe facebook ma gasesti la –RETETE PAPA BUN