Cand pregatesc feluri de mancare, nu prea am stare si timp de fotografii, ocupandu-ma intre timp de asezat masa, de pregatit ce mai trebuie pe langa si dorindu-mi sa le dau, totusi :))), celor dragi mancarea calda. Asa a fost si cu aceste coaste de porc la cuptor fierte in bere, pentru care nu am poze intermediare, insa erau prea bune si apetisante la final, incat sa nu va arat si sa va dau si voua reteta.
Oricum reteta e simpla, nu prea aveam ce va arata in plus 🙂
Ingrediente
- coaste de porc – 4 bucati
- o radacina de morcov
- o felie radacina telina
- o ceapa
- o bucata radacina pastarnac
- 3 L bere
- sare
- In plus
- sos de soia
- crema de otet balsamic (sau otet balsamic)
- o lingura de miere (daca nu va plac dulci, nu puneti)
- 3 linguri ketchup
- pudra de usturoi
- boia de ardei
PREPARARE Coaste de porc la cuptor fierte in bere
Intr-o cratita mare aseaza bucatile de coasta de porc. Ideal ar fi sa le asezi pe laterala.
Pune printre ele bucatile de radacinoase, taiate bucati mari, spalate intai foarte bine cu o perie de bucatarie.
Toarna berea deasupra lor. Totul trebuie sa fie cuprins in bere. Potriveste gustul de sare (poti gusta, de aici isi va trage carnea sarea, asa ca poti verifica si peste o ora, cam cat de sarata e zeama)
Pune cratita la foc mic spre mediu, acoperita cu capac si fierbe totul pentru aproximativ 2 ore (nu in clocot, molcom asa…), pana cand coastele sunt bine patrunse – verifica cu furculita, sa intre bine in carne dar fara a pica carnea de pe os.
Cand a trecut timpul si coastele sunt fierte foarte bine, dar nu in exces, scoti cu grija cu o spatula/cu o paleta coastele si le asezi intr-o tava mare, in care ai pus hartie de copt.
Preincalzesti cuptorul la 180-185 grade cu ventilatie.
Intr-un bol amesteca
- 3-4 linguri de sos de soia
- 2 linguri de miere
- 2 linguri crema de otet balsamic sau o linguta otet balsamic
- 3 linguri ketchup
- o lingurita pudra de usturoi
- jumatate lingurita boia de ardei
Omogenizeaza foarte bine.
Pensuleaza bine coastele cu amestecul din bol si introdu-le la cuptor pentru 14 minute, la 180 grade cu ventilatie.
Cand timpul s-a scors, scoti, intorci cu ajutorul unei spatule coastele, le pensulezi si pe partea pe care le-ai intors si le mai dai la cuptor pentru 5 minute.
Servesti aceste coaste de porc la cuptor fierte in bere cu cartofi copti, salata, sosuri diverse,, legume trase-n unt sau legume la gratar sau…cu ce vrei tu.
Pe facebook ma gasesti aici – RETETE PAPA BUN