Cartofi taranesti - Rețete Papa Bun

mnb

Cartofi taranesti

1.62KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

7-8 cartofi medii
ceapa verde -2 bucati
5 catei usturoi
o lingurita boia de ardei iute
o lingurita marar uscat (sau puteti pune verde, si mai bun)
150 gr branza burduf
ulei
sare si piper

Mod de preparare

Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie).
Cartofii se curata si se taie cuburi mari.
Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit intr-o parte. Lasati la foc mic invartind cand si cand si verificand sa nu scada apa de tot.
Cu 10 minute inainte de a fi gata tocati ceapa ,spalata, rondele, usturoiul, curatat felioare si adaugati-le peste cartofi. Mai puneti si mararul si boiaua si amestecati usor avand grija sa farmati cartofii usor. Potriviti gustul de sare si piper.
Cand e totul gata adaugati branza burduf si amestecati.
Am servit cu cotlet de porc la grill si lapte acru.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns