Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

379Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat.

Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la el mi se pare mai gustos decat ce gatesc in mod traditional.

Se pastreaza aromele altfel, se intensifica. Eu am mancat vreo trei portii din budinca asta, asa buna era!

Nu mai zic ca poti face orice in timpul in care se pregateste, nu-i ai grija, nu se arde, esti atentionat cand e gata totul.

loading...

 

Multicooker Crock-Pot Express

Ingrediente Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express

200 g paste (eu am folosit paste de porumb, puteti folosi pastele voastre preferate)
200 g branza de vaci
o lingurita coaja rasa lime
o lingura zeama lime
3 linguri smantana
100 g zahar tos
un plic zahar vanilinat
o mana de stafide inmuiate in rom
3-4 oua (depinde de marimea lor, eu am folosit 4, 3 in compozitie si unul pentru finisat budinca)
sare
500 ml apa

Multicooker Crock-Pot Express

Mod de preparare Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express

Pentru inceput pregatim aparatul si punem in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune 500 ml apa cu putina sare.
Cantarim pastele si le punem in apa.
Montam capacul aparatului si inchidem supapa.
Alegem dintre programe pe cel Manual, setam 3 minute si presiunea Hight.
Pornim aparatul. Dupa semnalul sonor lasam aparatul inca 5 minute apoi eliberam supapa.
Deschidem capacul, punem pastele in strecuratoare si clatim vasul.
Punem gratarul de inox in aparat si 200 ml apa.
Ungem cu unt o tava rotunda, cu inel (diametrul 18 cm)
Intr-un vas amestecam 3 oua, usor batute, cu smantana, putina sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa, zeama de lime si stafidele. La final incorporam pastele.
Turnam amestecul in forma rotunda si nivelam. Batem usor oul ramas si ungem suprafata.
Protejam fundul vasului cu folie de aluminiu, sa nu intre apa/abur. Punem folie si deasupra si introducem forma in vas, pe gratar.
Setam programul Manual, timpul 25 minute si presiunea High.

Pornim aparatul.
Initial pe afisaj va aparea HEAT, apoi timpul setat.
La sfarsitul programului vom auzi un semnal sonor. Oprim aparatul, lasam 10 minute (timp in care setam cuptorul traditional la 230 grade si punem un gratar pe mijloc) si deschidem supapa.
Scoatem cu grija capacul aparatului Multicooker-ul Crock-Pot Express , ridicam tava si ferim folia.
Dam tava pentru 10 minute la cuptor.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Eu nu am avut rabdare s-o las sa se raceasca, am taiat-o calda.
Daca doriti sa renuntati la ultimul pas, cuptorul, setati din start programul la 30-35 minute si nu mai bagati deloc in cuptor.
E atat de aromata si buna! Copii vor iubi budinca asta!

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns