sâmbătă, septembrie 21, 2019

Paste cu sos de rosii si ciuperci

253Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E minunata cu parmezan ras 😉

Reteta am vazut-o la Vio. Pornind de la o  reteta clasica, din bucataria italiana, am adaptat-o pe gustul familiei mele adaugat ceapa, ciuperci si masline.

paste-cu-ciuperci[ingredients title=”Ingrediente Paste cu sos de rosii si ciuperci “]

  • 250 g paste fara ou
  • 300 g ciuperci fierte, feliate
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • cateva masline (cat de multe! :)) )
  • 300 g sos de rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • busuioc (eu nu am avut proaspat si am pus uscat)
  • cateva felii subtiri de ardei iute

[/ingredients]

paste-cu-ciuperci-2[preparare title=”Mod de preparare Paste cu sos de rosii si ciuperci “]

  1. Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
  2. Intr-o tigaie incapatoare (vom adauga si pastele) incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
  3. Caleste 2-3 minute, amestecand usor,  apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
  4. Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
  5. Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
  6. Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
  7. Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
  8. Serveste cald!

[/preparare]

 

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns