Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post), am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E minunata cu parmezan ras 😉
Aceasta reteta de paste cu sos de rosii si ciuperci am gasit-o la Vio. Pornind de la o reteta clasica, din bucataria italiana, am adaptat-o pe gustul familiei mele adaugat ceapa, ciuperci si masline.
Ingrediente:
- 250 g paste fara ou
- 300 g ciuperci fierte, feliate
- jumatate de ceapa tocata marunt
- cateva masline (cat de multe! :)) )
- 300 g sos de rosii
- 3 catei usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- o lingurita zahar
- sare
- piper
- busuioc (eu nu am avut proaspat si am pus uscat)
- cateva felii subtiri de ardei iute
Mod de preparare paste cu sos de rosii si ciuperci:
- Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
- Intr-o tigaie incapatoare (vom adauga si pastele) incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
- Caleste 2-3 minute, amestecand usor, apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
- Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
- Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
- Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
- Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
- Serveste cald!
Facebook: Retete Papa Bun
Instagram: retetepapabun.ro