Paste cu sos de rosii si ciuperci - Rețete Papa Bun

Paste cu sos de rosii si ciuperci

2.72KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Pentru astazi, ajun de Boboteaza (zi de post) , am ales sa postez o reteta de paste cu ciuperci, care poate fi atat de simplu adaptata zilelor de dulce, adaugand ton, carne sau branzeturi. E minunata cu parmezan ras 😉

Reteta am vazut-o la Vio. Pornind de la o  reteta clasica, din bucataria italiana, am adaptat-o pe gustul familiei mele adaugat ceapa, ciuperci si masline.

paste-cu-ciuperciIngrediente Paste cu sos de rosii si ciuperci

  • 250 g paste fara ou
  • 300 g ciuperci fierte, feliate
  • jumatate de ceapa tocata marunt
  • cateva masline (cat de multe! :)) )
  • 300 g sos de rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • busuioc (eu nu am avut proaspat si am pus uscat)
  • cateva felii subtiri de ardei iute

 

paste-cu-ciuperci-2Mod de preparare Paste cu sos de rosii si ciuperci

  1. Pune pastele la fiert conform indicatiilor de pe punga.
  2. Intr-o tigaie incapatoare (vom adauga si pastele) incinge uleiul de masline si pune apoi ciupercile si ceapa.
  3. Caleste 2-3 minute, amestecand usor,  apoi adauga usturoiul pisat si mai lasa cateva secunde.
  4. Toarna sosul de rosii, zaharul, sarea, ardeiul, busuiocul.
  5. Pune si maslinele, putina apa (50 ml) si lasa sa fiarba totul la foc mic pentru 10 minute.
  6. Pastele fierte scurge-le de apa si adauga-le in tigaie.
  7. Omogenizeaza si mai lasa cateva secunde.
  8. Serveste cald!

 

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns