Cand spun „chec” spun „copilarie”. Chiar daca mama facea zeci de prajituri, era considerata in cartier „regina prajiturilor”:)) totusi asta e desertul care nu lipsea aproape niciodata de la cafeaua de Duminica dimineata.
Preparat cu drag in fiecare sambata era ca un fel de biscotti al ialienilor :)))
Economic..din categoria „mult si ieftin si bun”, ramane dulcele pe care l-am mancat chiar si-n vremurile mai grele cand mama incerca indiferent de imprejurari, sa nu ne lipseasca nimic.
Perfect alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca de cafea.
- 4 oua
- o cana zahar
- o cana lapte
- doua cani si 1/2 faina
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- putin otet
- un sfert cana ulei
- un vr cutit sare
- 1/2 sticluta esenta vanilie
- 2 linguri cacao
Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul.
Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina.
Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase)
Punem peste faina apoi amestecam bine totul.
Pregatim formele. Le ungem cu putin ulei si tapetam fundul cu faina.
Din cantitatea asta va ies doua checuri in tavile obisnuite.
Eu am pus in forma de guguluf si a incaput tot amestecul ca e mare forma.
Turnam jumatate din compozitie in tavi iar in ce ramane adaugam cacaua si omogenizam.
Turnam in fir subtire exact in mijlocul amestecului deja turnat.
Introducem tava (tavile) in cuptorul preincalzit si coacem timp de 45-50 min la foc mic.
Dupa 5 minute rasturnam din forma si pudram cu zahar.
Pofta buna!
Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
O zi placuta !
Imi aduc aminte cu drag de felia de chec cu lapte rece pe care o savuram in copilaire Duminica dupa amiaza. 🙂
Foarte frumos ti-a iesit.
Vreau si eu o bucatica, pentru cafeaua de maine dimineata. ;;)
Super delicios, da Coaja este bestialä.
Usor caramelizatä de la coacere , sä-ti bati Copii.. Super tare
Miha, fuse si se duse :))))
Prietene, e tare bun si spornic :)))
Am papat cu smantana, A fost buuun!
Hristos a inviat!
Cind mai faci checul asta?e grozav!
Vroiam sa intreb daca ouale se pun intregi sau intai albusurile se bat cu zaharul multumesc
Intregi.
Dar mixate foarte bine, pana cand se topeste zaharul.
Cu drag!