Rulada aperitiv cu sunca si branza - Rețete Papa Bun

Rulada aperitiv cu sunca si branza

1.62KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Pentru un platou cu aperitive sau pur si simplu cand vrei un mic dejun frumos si bun pentru ai tai, o rulada aperitiv e o alegere excelenta.

Pufoasa, gustoasa si consistenta, o poti servi musafirilor sau poti savura tu acest delicios aperitiv, felie cu felie.

[directions title=”Ingrediente rulada aperitiv”]

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 80 g faina alba
  • 20 g amidon de porumb
  • patrunjel verde
  • 100 ml smantana
  • putina sare
  • o lingurita rasa praf copt
  • Pentru umplut
  • o cutie si jumatate branza  Philadelphia – simpla sau cu verdeata
  • sunca de pui sau porc

[/directions]

Mod de preparare rulada aperitiv

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Galbenusurile amesteca-le cu smantana si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amidonul.

Omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. Incorporeaza frunzulite de patrunjel verde.

Tapeteaza o tava de 28/32 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul si niveleaza usor.

Introdu tava in cuptorul preincalzit, la 175 grade si lasa pana ce rulada incepe sa prinda culoare.

Scoate tava din cuptor si ruleaza foaia de rulada aperitiv cu tot cu hartia pentru copt. Lasa la racit.

Cand e complet rece desfa rulada si, treptat, putin cate putin, desprinde hartia de copt in timp ce derulezi.

Intinde uniform un strat de crema de branza peste blatul de rulada (pe margini lasa stratul mai subtire, sa nu iasa branza cand rulezi) apoi pune deasupra felii subtiri de sunca cat sa cuprinda intreaga foaie. Preseaza usor cu mainile apoi ruleaza.

Da rulada la rece pentru cateva ore, apoi o poti felia.

Sursa de inspiratie

 

 

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns