Aluat
- 400 gr faina alba
- 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
- 50 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
- 250 ml bere
Chiftele
- 400-500 gr carne vita tocata
- un ou
- 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
- o ceapa tocata marunt
- o lingurita praf usturoi
- sare
- piper
- 2 felii slanina afumata, tocata
Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.
Aluat.
Amesteca faina cu drojdia.
Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.
Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.
Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.
Strangi marginile aluatului ca o „bocelutza” :)) apoi aplatizezi usor.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.
Le lasi la loc cald 15-30 minute.
Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).
Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).
Ce bine arata si ce idee interesanta. Felicitari maxime 🙂
Ce idee super!! Merg de minune ptr pachetel!
Pup
Deocamdata tot privesc la ele pana fac si eu.bravo.O duminica placuta…
Primiti in vizita? Uite ca daca nu am mai trecut pe aici am mai ratat una alta. Interesanta ideea!
berea este cu sau fara alcool?
excelent arata!
Super gabytzo, cred ca le voi face zilele astea, de mult le-am ochit, te pup si-ti doresc bafta la concurs <3
Mi-a placut mult reteta, drept urmare ,am votat-o.
Succes la concurs !
Multumesc frumos, Emilia!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
În final sunt cam cât o chiflă ? Se pot face de pe o zi pe alta ? Vreau să-i dau fiului meu la servici de ziua lui, pt colegi. Crezi că ar fi OK ???
Da, Mihaela, se pot face, doar ca nu stiu daca rezista ca dispar calde :)))
Te pup.
Aaa, si nu, nu sunt cat o chifla, au marimea…unui ou de gaina. Dar tu daca vrei le poti face mai mari dar nu garantez ca are timp sa se prepare carnea…sau…sa fie lasate mai mult la cuptor..:)