mnb

Chiftelute in aluat de bere

3.66KVizualizări
5
(1)

Aluat

  • 400 gr faina alba
  • 2/3 pliculet drojdie uscata (sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare (eu pun dupa gust)
  • 250 ml bere

Chiftele

  • 400-500 gr carne vita tocata
  • un ou
  • 2-3 felii paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o ceapa tocata marunt
  • o lingurita praf usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 felii slanina afumata, tocata


Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.
Aluat.
Amesteca faina cu drojdia.
Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.
Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.
Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.
Strangi marginile aluatului ca o „bocelutza” :)) apoi aplatizezi usor.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.
Le lasi la loc cald 15-30 minute.
Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).
Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

14 comentarii

Lasă un răspuns

12 + 2 =