Simplu de tot de preparat. Am facut-o cred in maxim 20 minute.
Pregatesti toate ingredientele. Ungi o tava de chec, cu unt.
Pui intr-un vas zaharul si apa, la fiert, la foc mediu.
Lasi pana se topeste complet zaharulsi amestecul incepe sa fiarba „bolborosind”(asa cum facem noi cand ne bodoganim maruntel, maruntel sotzii :))) ).
Lasi 2 minute, opresti focul si adaugi ciocolata tocata. Amesteci pana se topeste. Adaugi zeama de lamaie, untul, cacaua si amesteci. Adaugi laptele praf. Amesteci energic cu un tel. Nu te mocai :)), cu cat trece timpul, amestecul se raceste si se intareste.
Incepe asamblarea turnand un strat de ciocolata. Aseaza apoi un strat de biscuiti, toarna iar ciocolata, mai aseaza un strat de biscuiti, procedand la fel pana termini ciocolata.
Baga tava la rece peste noapte.
Caramelizeaza 100 gr zahar. Cand capata culoarea chihlimbarului adauga doua maini de nuca si imbraca-le rapid in caramel, amestecand cu o lingura.
Toarna amestecul pe hartie de copt.
Lasa sa se raceasca, apoi toaca grosier.
Scoate tava cu ciocolata de la rece si introdu-o cateva secunde in apa fierbinte. Desprinde rapid, cu un cutit ascutit , ciocolata de peretii tavii si cu o miscare ferma rastoarn-o pe un platou.
Presara nuca si apoi portioneaza.
C-o feliutza modesta 😛 iti hranesti pofta de dulce, apoi acoperi frumos ciocolata si-o ascunzi in pod :)))
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
N-am pod, na! :))
Eu ador ciocolata de casa si recunosc ca nu am prea facut pt ca mananc prea mult! Dar trebuie sa incerc bunatatea asta si eu. Te puuup
Imi place la nebunie ciocolata de casa insa nu am facut de foarte mult timp…Seara buna!
Pfoaaaaaaaaaaaaai , ce mistoooooooooooooo … asta chiar imi place 🙂
Ce m-ai distrat :))))) Faina cociolata, si dietetica :))))
Ce m-ai distrat :))))) Faina cociolata, si dietetica :))))