Varza la cuptor


- doua verze murate
- doua cepe
- o cana suc de rosii/rosii tocate/pasta de gogosari (de care aveti prin casa; eu am pus ultima varianta, e un amestec de rosii, gogosari, ceapa, condimentate frumos, fierte si conservate)
- optional - o lingura zarzavat pentru iarna (contine morcov,patrunjel,pastarnac, gogosar, kapia, ardei)
- 3 foi de dafin
- putin cimbru
- patrunjel verde
- un rasol afumat, dezosat
- 100 ml ulei
Mod de preparare varza la cuptor
Taie cotoarele verzelor, toaca varza si las-o jumatate de ora in apa calduta, la desarat.
Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa curatata, spalata si taiata juliene.
Las-o la calit pana se rumeneste frumos si adauga zarzavatul si pasta de gogosar.
Caleste 5 minute amestecand cand si cand. Adauga foile de dafin.
Pune rasolul la fiert in apa cu putina sare, lasa sa dea un clocot. Scurge apa si feliaza rasolul.
Stoarce varza murata si amestec-o intr-un bol mare cu amestecul de ceapa.
Intr-o tava mare aseaza bucatile de rasol, iar deasupra distribuie uniform varza.Toarna o canutza de apa.
Baga tava la cuptor si lasa la foc mediu pentru 2-3 ore.
Amesteca din cand in cand si scoate bucatile de rasol la iveala :)).
Spre final adauga putin cimbru si patrunjelul.
Fierbinte, varza la cuptor o servesti cu mamaliguta.
Buna tare varza asta!
una din mancarurile mele preferate!
Tare buna e!
E grozava Laura!
S-o incerci si tu 😉