Am vazut zilele trecute, la Dya, pe bucataras.ro, o negresa cu o textura aerata, pufoasa, care mi-a ramas in minte.
Asa ca nu mi-a ramas decat s-o execut..dar…am „imbunatatit-o”..:D
Poate pentru ca urasc sa respect retelele intocmai :))), poate pentru ca am vrut-o mai speciala…asa ca ..a iesit..ce se vede.
Blat (ingrediente negresa pentru o tava de 20/16)
3 oua mari
200 gr faina
200 gr zahar
200 ml lapte
un plic praf de copt
un varf de cutit sare
30 gr unt
5 linguri cacao
Crema
200 gr frisca lichida
100 gr unt
o lingura zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Sirop
200 ml apa
100 gr zahar
o jumatate esenta rom
Mod de preparare negresa insiropata
Blat.
Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua
Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit.
Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma.
Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la sfarsit incorporam albusurile.
Turnam intr-o tava tapetata cu ulei si faina(faina doar pe fund) si coacem la foc mic (aprox 165 grade) timp de 45-50 min.
Scoatem si lasam la racit.
Sirop:
Fierbem apa cu zaharul la foc mic timp de 3 minute.
Oprim focul , adaugam esenta si lasam la racit.
Crema.
Punem intr-un bol frisca, untul la temperatura camerei taiat cubulete, zaharul pudra si zaharul vanilat.
Mixam la treapta mica timp de 1 minut apoi..ii dam viteza :))) pana se intepeneste in bol.
Cand s-a racit blatul il portionam, insiropam si plasam cate un mot de crema pe fiecare prajiturica.
PS.Mie mi-a mai ramas putina crema, puteti reduce din cantitati.
Frisca lichida o amesteci cu untul? Am inteles bine?
Am citit numai reteta, la poze nu ma uit, ca mi-e foame. :)))
Da.
Am mancat azi o prajiturica Poiana cu frisca.
Prajituresc mereu si mai si cumpar:)))
Mor ce-mi place crema, am dezlipit prajiturica asa cum fac copiii cu eugeniile :)))) am luat cu degetul..sa pot sa-mi dau seama ce contine:)))
Am citit si pe ambalaj si cam asta e.
Cred ca merge si jumi/juma frisca, unt.
De fapt chiar mai bine cred ca ar aduce cu cea de la prajiturele pentru ca aia e mai tare, asta e usor mai pufoasa. Data viitoare pun parti egale.
Maaaa…tu vrei sa ma trimiti in bucatarie. :))) Neeee….:)))
Vreau si eu o portie, imi dai?
Präjitura mea preferatä.
Trezeste Amintiri de Copilärie.
Fac sie eu des Cremä de Unt cu Friscä. Untul muiat la Temperatura Camerei bätut Spumä pinä se albeste si apoi Friscä dat tot cite o Lingurä inäuntru si incorporat.
La Tortä este de Minune ca si Umpluturä. Este mai usor decit Crema de unt si are Texturä perfectä..
Ti-a iesit asa cum imi place mie.. Super…
Multumesc!
Uite vezi..a fost o crema facuta pe moment din dragostea pentru prajiturelele Poiana (niste prajiturele din comert, ambalate)
Foarte bun sfatul tau cu untul batut inainte apoi incorporata frisca.
Copiii au fost foarte incantati dar nu le-am mai dat ca exagerau. Am lasat sa le mai dau azi.
O imbratisara calda de la munte!>:d<
Medi, iti dau, draga mea draga.