Crusta
300 gr faina
100 gr unt
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
50 ml apa rece
Crema
4 galbenusuri
o cana zahar
2 linguri amidon
80 gr unt
zeama si coaja de la doua lamai
Bezea
4 albusuri
6 linguri zahar
o lingurita amidon
Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana, pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.
Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.
Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.
Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.
Pofta buna!
arata super bine! am facut si eu genul asta de tarta, e nemaipomenita
Ce bine arata!O combinatie reusita,pupicei,o seara frumoasa!
Nu refuz o feliuta!!! Arata prea bine!…
Arata foarte yumy ! Puup!
super!!!!!
pup gabytza!
Si eu ma inscriu la o portie. Pup!
Si eu ma inscriu la o portie. Pup!
Si eu ma inscriu la o portie. Pup!
Si eu ma inscriu la o portie. Pup!
vreauuuuuuuuuu imi place
dupa umila mea parere cea mai buna tarta e cu lamaie.valabil si pt chec:D.
eiii daca ii mai pui si bezea tartei deja este desert de vis.tare frumoasa ti-a iesit.pupicei
Nu pot sa spun decat :
Of mama meaaaaaa ! 🙂
Dacati-ti bate cineva la usa,deschide repede ca io-s . :)))
o sa fac si eu tarta cu lamiie…ma gandeam mereu ca trebuie sa fie prea acra? 😛 deci nu e, nu? pupicei
inca ceva..coaja aia de la lamii se pune rasa, nu?
Daca as fi mai aproape, dupa Lia la usa sunt eu! :)) imi place mult cu bezea si a ta arata asa bine 🙂
Buna dimineata!
Criss, mi-a placut si mie, mult.
E diferita fata de restul deserturilor mele, dulci rau :))
Crema de lamaie nu facusem niciodata.
Flory, multumesc frumos. Zi buna sa ai.
Licutza, inca mai este.Pup fata priceputa.
Adela, iti multumesc.Ma straduiesc.
Si io, Dana. Sa faci si tu, macar crema s-o pui la ceva.
Sara si Miki, pup si io.
NADINA, tie ti-am zis, doar la schimb :))
Sarah, eu prefer ducliurile duuuulci, ciocolata, frisca, creme cu unt, inghetata cremoasa.
Asta nu inseamna ca nu mi-a placut tare mult si asta.
Lia, sa zici din timp, sa apuc sa dau cu aspiratorul :))
Alice, pe unde am gasit reteta scria 4 lamai.
Io zic ca e prea mult dar numai! pentru gustul meu, nu ca si chestie universal valabila.
Coaja, da, rasa. Am scris in modul de preparare 🙂
Mihaela, multumesc.
Sa venit o data , amandoua, sa nu aspir de doua ori =))
Pup.
Faina tarta! 😉 Am salivat instant! :))))
:))) de la lamaie :))))
Triplu Tränznet !!!
Presentare, Compositie si iaräsi Forma aia nebunä…..
Tarta cu bezea! ASa ceva nu as refuza niciodata 🙂
Atunci…te servesc:))
Prieene, da’ nebuna ca stapana :)))))
Foarte bine arata,ca de altfel tot ce faci … mi-e pofta de dulce si n-ar trebui :)..mama ei de dieta
pup
:)))si eu zic c-o sa tin dar nu ma lasa dulciurile:(
Candva, anul trecut am facut si eu asa ceva si tare mi-a placut! Nu stiu de ce nu mai facui de atunci :S