mnb

Tarta cu lamaie si bezea.

tarta-cu-lamaie-si-bezea
2.19KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Crusta
300 gr faina
100 gr unt
o lingura zahar
1/2 lingurita sare
50 ml apa rece

Crema
4 galbenusuri
o cana zahar
2 linguri amidon
80 gr unt
zeama si coaja de la doua lamai

Bezea
4 albusuri
6 linguri zahar
o lingurita amidon

Se amesteca ingredientele uscate pentru crusta.
Se adauga untul rece, cubulete.
Se amesteca doua minute apoi se adauga putin cate putin apa rece , framantand intre timp cu mana,  pana se obtine un aluat fermn, nelipicios. Cand are aceasta consistenta va opriti din adaugatul apei.
Formati o bila si o dati pentru doua ore la rece (chiar si peste noapte)

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, sucul stors de la doua lamai, coaja rasa si amidonul.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se amesteca incontinuu pana la ingrosare (devine ca o smantana groasa).
Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca timp de 10 minute.
Asaugam untul si mixam 2 minute.

Scoatem bila de aluat de la rece si intindem o foaie rotunda pe care o asezam in tava unsa cu unt.
O dam la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, pentru 10-15 minute, la foc mediu.

Scoatem si turnam crema apoi intindem bezeaua preparata astfel:
Batem spuma albusurile.Adaugam zaharul lingura cu lingura mixand bine dupa fiecare.
La final incorporam amidonul.

Bagam tarta inapoi in cuptor, la foc mic, pentru 15-20 minute.
Crusta superioara trebuie sa prinda o culoare frumoasa.

                                                                        Pofta buna!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

35 Comments

Leave a Reply

twenty − 17 =