- Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi
Fani ciuperci, sunteti prin preajma? – Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi
Haideti sa ne adunam in jurul tigaii! :)))
Nu c-am mai avea la ce, da’ macar la reteta! :))
Ingrediente
- un kg ciuperci champignon proaspete
- 30 ml ulei
- 40 ml ulei de cocos sau unt (cand e post, folositi ulei de cocos)
- o ceapa mare
- 4 catei usturoi
- putin cimbru – optional (eu am uitat sa il pun, dar data viitoare nu-l mai uit, este unul dintre condimentele mele preferate)
- 100 ml vin alb demi-dulce
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi
Pregateste o tigaie larga si pune la incins uleiul impreuna cu uleiul de cocos sau untul.
Cand s-au incins, pune ceapa tocata marunt, apoi ciupercile intregi (eu nu le-am spalat/curatat! doar le-am rupt piciorusele, le voi folosi la altceva)
Dai focul la mediu si lasi pana cand ciupercile sunt frumos rumenite. Ele vor lasa zeama lor, constant si nu e nevoie de alt lichid. Am lasat ciupercile mai mult cu capacelul in jos.
Amestecati la fiecare 1-2 minute. Nu stiu exact ca a durat, sa estimez undeva la 15-20 minute, dar nu garantez, nu m-am uitat la ceas.
Cand ciupercile sunt frumos rumene, toarna si stinge totul cu vin. Tot acum pune si usturoiul tocat marunt.
Amesteca usor si lasa pana cand vinul e aproape evaporat si ciupercile sunt intr-un sos delicios pe care-l condimentezi cu sare si piper.
La final pune si patrunjel verde, tocat, amesteca usor si lasa 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.
Un deliciu! Pe cuvant!