mnb

Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi

3.81KVizualizări
4.2
(5)
  • Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi

Fani ciuperci, sunteti prin preajma? – Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi

Haideti sa ne adunam in jurul tigaii! :)))

Nu c-am mai avea la ce, da’ macar la reteta! :))

Ingrediente

  • un kg ciuperci champignon proaspete
  • 30 ml ulei
  • 40 ml ulei de cocos sau unt (cand e post, folositi ulei de cocos)
  • o ceapa mare
  • 4 catei usturoi
  • putin cimbru – optional (eu am uitat sa il pun, dar data viitoare nu-l mai uit, este unul dintre condimentele mele preferate)
  • 100 ml vin alb demi-dulce
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

ciuperci-la-tigaie-2

Mod de preparare Ciuperci la tigaie cu vin si usturoi

Pregateste o tigaie larga si pune la incins uleiul impreuna cu uleiul de cocos sau untul.

Cand s-au incins, pune ceapa tocata marunt, apoi ciupercile intregi (eu nu le-am spalat/curatat! doar le-am rupt piciorusele, le voi folosi la altceva)

Dai focul la mediu si lasi pana cand ciupercile sunt frumos rumenite. Ele vor lasa zeama lor, constant si nu e nevoie de alt lichid. Am lasat ciupercile mai mult cu capacelul in jos.

Amestecati la fiecare 1-2 minute. Nu stiu exact ca a durat, sa estimez undeva la 15-20 minute, dar nu garantez, nu m-am uitat la ceas.

Cand ciupercile sunt frumos rumene, toarna si stinge totul cu vin. Tot acum pune si usturoiul tocat marunt.

Amesteca usor si lasa pana cand vinul e aproape evaporat si ciupercile sunt intr-un sos delicios pe care-l condimentezi cu sare si piper.

La final pune si patrunjel verde, tocat, amesteca usor si lasa 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.

Un deliciu! Pe cuvant!

Ciuperci la tigaie. Ciuperci cu usturoi. Ciuperci champignon

ciuperci-la-tigaie

Sursa

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

20 − 14 =