mnb

Miel fiert in jantuit

3.17KVizualizări
1
(1)

una dintre cele mai bune ciorbe din lume :d :)))
Ingrediente

* un miel
* apa :))))
* 3 rosii
* doi ardei
* doi morcovi
* usturoi, (dupa gust)
* 1, 5 l jantuit( produsul ramas in urma prepararii casului la stana,;deci faci casul, urda, si ce ramane e bunatatea asta:d )
* 500 gr smantana
* sare
* piper
* cimbru
* marar
* patrunjel
* leustean
* loboda
* tarhon

Mod de preparare
Cioba asta-i buna numa’ la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate lemne pui pe foc:))).
Cam..o ora ,o ora juma… zic eu; trebuie ca furculita sa patrunda usor in carne.
Cand e fiarta cam pe 2/3 din timpul normal, se pune ceapa, morcovul si ardeiul.
Se mai lasa cam 20 min, dupa care se pun rosiile, decojite si tocate.
Dupa alte 10 minute, se adauga jantuitul usturoiul tocat si smantana care se mai fierb 20 minute
In final, se pun verdeturile spalate si tocate (cu exceptia buchetelulu de cimbru care se leaga cu o atza si se lasa putin la fiert apoi se scoate), sarea si piperul.

Nimeni nu are rabdare sa se raceasca ciorba care se distribuie in strachini de lut, apuca fiecare cate unul, se frige la limba, il da gata si mai cere:)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

6 comentarii

Lasă un răspuns