Prajitura Cleopatra, prajitura cu ciocolata si cafea

538Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

De Black Friday va fac si eu reducere la o reteta :))), va iau mai putin decat de obicei :))). Prajitura Cleopatra este o prajitura in care arome delicioase se combina perfect in aceeasi bucata – cafea, ciocolata, cacao, vanilie – un total delicios ce merge de minune la cafea.

prajitura cleopatra

Cand ai totul pregatit, urmand pasii, o asamblezi imediat, apoi asteptarea e mai dificila :))

La mine au venit musafiri la o ora dupa ce am terminat-o de asamblat, asa c-am taiat-o si pozat-o la urgenta 🙂

loading...

In prepararea acestei retete de prajitura am folosit foarte multe produse de calitate de la Deliciudeciocolata.ro >>> https://www.deliciudeciocolata.ro/  incepand de la Ciocolata Callebaut, pana la vanilie, cacao si inclusiv tava in care am copt.

Rasfoiti site-ul, singur nu puteti pleca cu mana goala :))

  • pont – e prima oara cand  fac aceasta prajitura cu ciocolata si nu am stiut cat de mult trebuie insiropata. Ma gandeam ca fiind asa multe straturi nu va mai avea stabilitate  daca voi insiropa tare, insa nu este asa. Ar fi mers insiropat mult mai mult decat am facut-o eu, asa ca va recomand din start sa o faceti din plin ca nu-i nicio problema.

prajitura cleopatra

Ingrediente

Blat cu cafea

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • 50 ml apa fierbinte
  • 10 g cafea ness
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare

Blat cu cacao

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • 75 ml apa fierbinte
  • 30 g cacao
  • o lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita pudra vanilie
  • putina sare

Crema de ciocolata 

In plus

  • cacao cu lapte pentru insiropat
  • biscuiti cu cacao

Mod de preparare Prajitura Cleopatra prajitura cu ciocolata si cafea

Blat cu cafea.

Pune intr-o ceasca ness-ul si toarna apa fierbinte. Amesteca si lasa la racit.

Mixeaza spuma ouale cu putina sare. Cand si-au triplat volumul, adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand ai o compozitie spumoasa, cremoasa.

Redu viteza mixerului la treapta cea mai mica si adauga in fir subtire intai uleiul apoi cafeaua racita.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie omogenizand totul usor, cu o spatula.

Toarna compozitia intr-o tava de 20 cm/30 cm, tranteste usor tava de blat de 2 ori apoi introdu-o in cuptorul preincalzit si coace pe treapta 2, la 170 grade pentru 20 de minute.

Blat cu cacao

Pune intr-o ceasca cacaua si toarna apa fierbinte. Amesteca si lasa la racit.

Mixeaza spuma ouale cu putina sare. Cand si-au triplat volumul, adauga treptat zaharul si vanilia mixeaza pana cand ai o compozitie spumoasa, cremoasa.

Redu viteza mixerului la treapta cea mai mica si adauga in fir subtire intai uleiul apoi cacaua racita.

Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie omogenizand totul usor, cu o spatula.

Toarna compozitia intr-o tava de 20 cm/30 cm, tranteste usor tava de blat de 2 ori apoi introdu-o in cuptorul preincalzit si coace pe treapta 2, la 170 grade pentru 20 de minute.

Crema de ciocolata

Pune intr-un vas ciocolata si introdu-o in cuptorul preincalzit sau in cuptorul cu microunde (e ok si bain marine).

La fiecare 30 secunde amesteca usor si lasa pana cand ciocolata s-a topit.

Lasa la racit.

Mixeaza untul pe care l-ai lasat in prealabil la temperatura camerei si l-ai taiat cubulete, impreuna cu mascarpone, pana la omogenizare.

Adauga ciocolata racita si mixeaza usor.

Pune zaharul pudra cernut impreuna cu cacaua si vanilia, amesteca usor cu o lingura, apoi baga din nou mixerul si mixeaza pana la uniformizarea cremei.

Daca folosesti ingrediente de calitate crema nu se va taia.

Crema este foarte, foarte, foarte buna!

Pregateste un sirop din 300 ml lapte si 3 linguri cacao, infierbantand bine laptele, apoi turnand putin cate putin peste cacao, sa nu faca cocoloase, pana-l torni pe tot.

Lasa la racit.

Pregateste la indemana

  • tava in care asamblezi prajitura
  • siropul
  • biscuitii
  • crema
  • blaturile

Aseaza in tava blatul de cacao. Insiropeaza-l bine, asa cum am scris in introducere.

Pune 4-5 linguri crema si intinde-o uniform. Aseaza stratul de biscuiti, insiropandu-i in prealabil, pe rand, in siropul cu lapte.

Intinde din nou 4-5 linguri crema, aseaza blatul cu ness si insiropeaza.

Pune crema ramasa intr-un pos si spriteaz-o dupa imeginatie deasupra prajiturii.

Lasa prajitura Cleopatra la frigider pentru 2-3 ore, apoi o poti portiona.

Reteta este preluata de la AdyGio si desi pare complicata, nu este.

crema-de-ciocolata

 

prajitura cleopatra

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns