De Black Friday va fac si eu reducere la o reteta :))), va iau mai putin decat de obicei :))). Prajitura Cleopatra este o prajitura in care arome delicioase se combina perfect in aceeasi bucata – cafea, ciocolata, cacao, vanilie – un total delicios ce merge de minune la cafea.
Cand ai totul pregatit, urmand pasii, o asamblezi imediat, apoi asteptarea e mai dificila :))
La mine au venit musafiri la o ora dupa ce am terminat-o de asamblat, asa c-am taiat-o si pozat-o la urgenta 🙂
In prepararea acestei retete de prajitura am folosit foarte multe produse de calitate de la Deliciudeciocolata.ro >>> https://www.deliciudeciocolata.ro/ incepand de la Ciocolata Callebaut, pana la vanilie, cacao si inclusiv tava in care am copt.
Rasfoiti site-ul, singur nu puteti pleca cu mana goala :))
- pont – e prima oara cand fac aceasta prajitura cu ciocolata si nu am stiut cat de mult trebuie insiropata. Ma gandeam ca fiind asa multe straturi nu va mai avea stabilitate daca voi insiropa tare, insa nu este asa. Ar fi mers insiropat mult mai mult decat am facut-o eu, asa ca va recomand din start sa o faceti din plin ca nu-i nicio problema.
Ingrediente
Blat cu cafea
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 ml ulei
- 50 ml apa fierbinte
- 10 g cafea ness
- o lingurita praf de copt
- putina sare
Blat cu cacao
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 ml ulei
- 75 ml apa fierbinte
- 30 g cacao
- o lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita pudra vanilie
- putina sare
Crema de ciocolata
- 250 g unt
- 250 g mascarpone
- 150 g zahar pudra
- 30 g cacao
- 200 g Ciocolata Neagra 54,5%
- 1/2 lingurita pudra vanilie
In plus
- cacao cu lapte pentru insiropat
- biscuiti cu cacao
Mod de preparare Prajitura Cleopatra prajitura cu ciocolata si cafea
Blat cu cafea.
Pune intr-o ceasca ness-ul si toarna apa fierbinte. Amesteca si lasa la racit.
Mixeaza spuma ouale cu putina sare. Cand si-au triplat volumul, adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand ai o compozitie spumoasa, cremoasa.
Redu viteza mixerului la treapta cea mai mica si adauga in fir subtire intai uleiul apoi cafeaua racita.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie omogenizand totul usor, cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava de 20 cm/30 cm, tranteste usor tava de blat de 2 ori apoi introdu-o in cuptorul preincalzit si coace pe treapta 2, la 170 grade pentru 20 de minute.
Blat cu cacao
Pune intr-o ceasca cacaua si toarna apa fierbinte. Amesteca si lasa la racit.
Mixeaza spuma ouale cu putina sare. Cand si-au triplat volumul, adauga treptat zaharul si vanilia mixeaza pana cand ai o compozitie spumoasa, cremoasa.
Redu viteza mixerului la treapta cea mai mica si adauga in fir subtire intai uleiul apoi cacaua racita.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le in compozitie omogenizand totul usor, cu o spatula.
Toarna compozitia intr-o tava de 20 cm/30 cm, tranteste usor tava de blat de 2 ori apoi introdu-o in cuptorul preincalzit si coace pe treapta 2, la 170 grade pentru 20 de minute.
Crema de ciocolata
Pune intr-un vas ciocolata si introdu-o in cuptorul preincalzit sau in cuptorul cu microunde (e ok si bain marine).
La fiecare 30 secunde amesteca usor si lasa pana cand ciocolata s-a topit.
Lasa la racit.
Mixeaza untul pe care l-ai lasat in prealabil la temperatura camerei si l-ai taiat cubulete, impreuna cu mascarpone, pana la omogenizare.
Adauga ciocolata racita si mixeaza usor.
Pune zaharul pudra cernut impreuna cu cacaua si vanilia, amesteca usor cu o lingura, apoi baga din nou mixerul si mixeaza pana la uniformizarea cremei.
Daca folosesti ingrediente de calitate crema nu se va taia.
Crema este foarte, foarte, foarte buna!
Pregateste un sirop din 300 ml lapte si 3 linguri cacao, infierbantand bine laptele, apoi turnand putin cate putin peste cacao, sa nu faca cocoloase, pana-l torni pe tot.
Lasa la racit.
Pregateste la indemana
- tava in care asamblezi prajitura
- siropul
- biscuitii
- crema
- blaturile
Aseaza in tava blatul de cacao. Insiropeaza-l bine, asa cum am scris in introducere.
Pune 4-5 linguri crema si intinde-o uniform. Aseaza stratul de biscuiti, insiropandu-i in prealabil, pe rand, in siropul cu lapte.
Intinde din nou 4-5 linguri crema, aseaza blatul cu ness si insiropeaza.
Pune crema ramasa intr-un pos si spriteaz-o dupa imeginatie deasupra prajiturii.
Lasa prajitura Cleopatra la frigider pentru 2-3 ore, apoi o poti portiona.
Reteta este preluata de la AdyGio si desi pare complicata, nu este.

- Pentru blatul cu cafea
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 ml ulei
- 50 ml apa fierbinte
- 10 g cafea ness
- o lingurita praf de copt
- putina sare
- Pentru blatul cu cacao
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 30 ml ulei
- 75 ml apa fierbinte
- 30 g cacao
- o lingurita praf de copt
- ½ lingurita pudra vanilie
- putina sare
- Iar pentru crema de ciocolata
- 250 g unt
- 250 g mascarpone
- 150 g zahar pudra
- 30 g cacao
- 200 g Ciocolata Neagra 54,5%
- ½ lingurita pudra vanilie
- In plus
- cacao cu lapte pentru insiropat
- biscuiti cu cacao
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun
There is no ads to display, Please add some
Delicioasa! O pun la pastrare, de probat! :-*